Matematik
funktion
11. februar 2008 af
ASL21 (Slettet)
Opgaven lyder:
Tabellen viser sammenhængende værdier af trykket P, målt i Pa, og temperaturen t, målt i grader C.
t= 5,0 , 10,1 , 29,9 , 40,0 , 70,2 , 90,1
P= 231,1 , 235,1 , 251,1 , 260,2 , 285,1 , 301,5
Det oplyses, at trykket, målt i Pa, med god tilnærmelse kan beskrives ved lineær funktion g af t.
a) Bestem en forskrift for g.
Sammenhængen mellem temperaturen t, målt i grader C, og temperaturen F, målt i grader fahrenheitm er givet ved;
F = 1,8*t+32
b)Bestem et udtryk for trykket som funktion af temperaturen målt i grader fahrenheit.
Nogen der kan hjælpe mig igang ?? ;D
Tabellen viser sammenhængende værdier af trykket P, målt i Pa, og temperaturen t, målt i grader C.
t= 5,0 , 10,1 , 29,9 , 40,0 , 70,2 , 90,1
P= 231,1 , 235,1 , 251,1 , 260,2 , 285,1 , 301,5
Det oplyses, at trykket, målt i Pa, med god tilnærmelse kan beskrives ved lineær funktion g af t.
a) Bestem en forskrift for g.
Sammenhængen mellem temperaturen t, målt i grader C, og temperaturen F, målt i grader fahrenheitm er givet ved;
F = 1,8*t+32
b)Bestem et udtryk for trykket som funktion af temperaturen målt i grader fahrenheit.
Nogen der kan hjælpe mig igang ?? ;D
Svar #2
11. februar 2008 af ASL21 (Slettet)
Takker,
Funktionen så:
P(t)= 0.83x + 226.75
Men forstår ikke hvordan b'eren skal løses ?? ;D
Funktionen så:
P(t)= 0.83x + 226.75
Men forstår ikke hvordan b'eren skal løses ?? ;D
Svar #3
11. februar 2008 af mathon
...eller
se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=470772
se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=470772
Svar #4
11. februar 2008 af ASL21 (Slettet)
men er hvad er g? altså skal der i a) stå:
P(t)= 0,82t + 226,75 eller g(t) ?
P(t)= 0,82t + 226,75 eller g(t) ?
Skriv et svar til: funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
