Kemi
Organiske syrer og styrke
14. februar 2008 af
Encephalon (Slettet)
(CH3)COH har en pKs = 18,0 og CH3CH2OH har en pKs = 16,0.
Hvorfor er ethansyre stærkere end den anden? Er reglen ikke, at jo mere stabil carbocation (dvs. korresponderende base), jo stærkere er syren, ligesom med phenoler?
Et tertiært carbocation ((CH3)3CO-) er mere stabilt end et primært (CH3CH2O-).
Hvorfor er ethansyre stærkere end den anden? Er reglen ikke, at jo mere stabil carbocation (dvs. korresponderende base), jo stærkere er syren, ligesom med phenoler?
Et tertiært carbocation ((CH3)3CO-) er mere stabilt end et primært (CH3CH2O-).
Svar #1
14. februar 2008 af mathon
ethansyre = CH3COOH = eddikesyre med pKs = 4,75
CH3CH2OH er ethanol - altså en alkohol - og ikke en syre
...at en syre er stærkere som syre end et stof, som IKKE er en syre, falder dig vel ikke mærværdigt...
CH3CH2OH er ethanol - altså en alkohol - og ikke en syre
...at en syre er stærkere som syre end et stof, som IKKE er en syre, falder dig vel ikke mærværdigt...
Svar #2
14. februar 2008 af Encephalon (Slettet)
#1 Jeg mente naturligvis også ethanol og ikke ethansyre. Spørgsmålet gælder stadigvæk: Hvorfor er ethanol stærkere end tert-butanol?
Skriv et svar til: Organiske syrer og styrke
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
