Matematik
Rigtigt?
17. februar 2008 af
sengul (Slettet)
Hej derude
Jeg har en mat opg. her som jeg er lidt i tvivl om er rigtigt.
Der står:
Om en trekant ABC oplyses, at a=4, b=5 og c=7
Beregn vinkel C.
Beregn længden ad medianen Ma.
Jeg har svaret:
Vinkel
Cos^-1 (4^2 + 5^2 - 7^2) / (2 * 4 * 5) = 101,54
Ma beregnes:
Ma = 5^2 + 4^2 - 2 * 5 * 4 * Cos101,54 = 49
Er det rigtigt regnet?
Jeg har en mat opg. her som jeg er lidt i tvivl om er rigtigt.
Der står:
Om en trekant ABC oplyses, at a=4, b=5 og c=7
Beregn vinkel C.
Beregn længden ad medianen Ma.
Jeg har svaret:
Vinkel
Cos^-1 (4^2 + 5^2 - 7^2) / (2 * 4 * 5) = 101,54
Ma beregnes:
Ma = 5^2 + 4^2 - 2 * 5 * 4 * Cos101,54 = 49
Er det rigtigt regnet?
Svar #2
17. februar 2008 af sengul (Slettet)
Skal lige forstå noget:
1) Ma^2 (fordi det er delt i to trekanter, ikke?)
Altså siger jeg:
Ma^2 = 5^2 + ½ * 4^2 - 2 * 4 * 5 ?
1) Ma^2 (fordi det er delt i to trekanter, ikke?)
Altså siger jeg:
Ma^2 = 5^2 + ½ * 4^2 - 2 * 4 * 5 ?
Svar #3
17. februar 2008 af dnadan (Slettet)
Ma= Medianen fra A
Læs under median i din bog, hvordan deler en median modstående side?
Læs under median i din bog, hvordan deler en median modstående side?
Svar #4
17. februar 2008 af sengul (Slettet)
Jeg ved godt hvordan trekanten skal deles, min spørgsmål var mere hvorfor det var Ma^2, men det vel fordi linjien gennem Ma deler trekanten i to dele.
Skriv et svar til: Rigtigt?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
