Kemi
To opgaver..
18. februar 2008 af
strangers
Hejsa
CaCO3+2HNO3--->Ca(NO3)2 + CO2 + H2O
Antag at der anvendes en masseprocent på 68% saltpetersyre til fremstillingen.
Beregn voluminet af den mængde saltpetersyre der mindst skal anvendes ved fremstillingen
===============================================
Jeg har gjort således:
Jeg har n(Ca(NO3)2) = 99911,1 mol
m (Ca(NO3)2)= 16,4 tons
Disse er resultater jeg har regnet mig frem til..
______________________________________________
vi tager forholdet imellem HNO3 og Ca(NO3)2 er 2:1, så siger vi:
16,4 ton*2 = 32,8 ton
Da masseprocenten er 68% siger vi:
0,68* 32,8 tons = 22,304 tons af saltpetersyre er "ren" saltpetersyre
Er dette korrekt?
Mange tak:)
CaCO3+2HNO3--->Ca(NO3)2 + CO2 + H2O
Antag at der anvendes en masseprocent på 68% saltpetersyre til fremstillingen.
Beregn voluminet af den mængde saltpetersyre der mindst skal anvendes ved fremstillingen
===============================================
Jeg har gjort således:
Jeg har n(Ca(NO3)2) = 99911,1 mol
m (Ca(NO3)2)= 16,4 tons
Disse er resultater jeg har regnet mig frem til..
______________________________________________
vi tager forholdet imellem HNO3 og Ca(NO3)2 er 2:1, så siger vi:
16,4 ton*2 = 32,8 ton
Da masseprocenten er 68% siger vi:
0,68* 32,8 tons = 22,304 tons af saltpetersyre er "ren" saltpetersyre
Er dette korrekt?
Mange tak:)
Skriv et svar til: To opgaver..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
