Matematik
Integrale ved delvis integration
18. februar 2008 af
Gearløs (Slettet)
Hej..
Jeg skal løse følgende to opgaver ved delvis integration:
a) INT (x*e^(-x)) dx
b) INT (x*cos(2x)) dx
Hvordan gør jeg det? Jeg har slået det op i min bog, men kan kun finde følgende formel;
INT (f(x)*g(x)) dx = f(x)g(x) - INT (f'(x)g(x)) dx + C
Men jeg kan ikke helt se hvordan jeg skal bruge den i ovenstående. Håber I kan hjælpe...
Jeg skal løse følgende to opgaver ved delvis integration:
a) INT (x*e^(-x)) dx
b) INT (x*cos(2x)) dx
Hvordan gør jeg det? Jeg har slået det op i min bog, men kan kun finde følgende formel;
INT (f(x)*g(x)) dx = f(x)g(x) - INT (f'(x)g(x)) dx + C
Men jeg kan ikke helt se hvordan jeg skal bruge den i ovenstående. Håber I kan hjælpe...
Svar #1
18. februar 2008 af dnadan (Slettet)
For den korrekte formel, se:
http://studieportalen.dk/Opgaver/11566/Notertildetubestemteintegrale.aspx
Sæt g(x)=x
og prøv så at gå videre derfra.
http://studieportalen.dk/Opgaver/11566/Notertildetubestemteintegrale.aspx
Sæt g(x)=x
og prøv så at gå videre derfra.
Svar #3
18. februar 2008 af Gearløs (Slettet)
Hmm... okay, kan det passe at jeg får
e^(-x)*(-x - 1) i a)?
e^(-x)*(-x - 1) i a)?
Svar #4
18. februar 2008 af Gearløs (Slettet)
Ah.. havde ikke lige set indlæg #2. Beklager. Jamen det er super! Mange tak for hjælpen :-)
Skriv et svar til: Integrale ved delvis integration
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
