Matematik
Hey. Et klogt hurtigt hoved?
19. februar 2008 af
neurotic (Slettet)
Nogen der kan hjælpe til at finde x? i en potensfunktion
f(x)= b + x^a
I vil være GUDE skønne hvis nogen ville svare :)
f(x)= b + x^a
I vil være GUDE skønne hvis nogen ville svare :)
Svar #1
19. februar 2008 af peberdelfinen (Slettet)
Du kan ikke bare finde x i en potensfunktion. Hvis du kender konstanterne a og b og har en y-værdi kan du finde den tilsvarende x-værdi, men hvis du ikke kan udtrykke dit spørgsmål lidt mere præcist, er det lidt svært at hjælpe....
Svar #2
19. februar 2008 af neurotic (Slettet)
Det kunne godt være der var en fiks model eller ligende :)
Men jeg TROR jeg har fattet det..
Men eller tusinde maaange gange tak :)
Men jeg TROR jeg har fattet det..
Men eller tusinde maaange gange tak :)
Svar #3
20. februar 2008 af -Zeta- (Slettet)
Funktionen y=b+x^a:
y = b + x^a
<=>
y - b = x^a
<=>
ln(y-b) = a*ln(x)
<=>
ln(x) = ln(y-b)/a
<=>
x = e^(ln(y-b)/a)
Hvis der er tale om en potensfunktion y=b*x^a, bliver det:
y = b * x^a
<=>
y/b = x^a
<=>
ln(y/b) = a*ln(x)
<=>
ln(x) = ln(y/b)/a
<=>
x = e^(ln(y/b)/a) = e^((ln(y)-ln(b)/a))
y = b + x^a
<=>
y - b = x^a
<=>
ln(y-b) = a*ln(x)
<=>
ln(x) = ln(y-b)/a
<=>
x = e^(ln(y-b)/a)
Hvis der er tale om en potensfunktion y=b*x^a, bliver det:
y = b * x^a
<=>
y/b = x^a
<=>
ln(y/b) = a*ln(x)
<=>
ln(x) = ln(y/b)/a
<=>
x = e^(ln(y/b)/a) = e^((ln(y)-ln(b)/a))
Skriv et svar til: Hey. Et klogt hurtigt hoved?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
