Matematik

et lille spørgsmål!

21. februar 2008 af SaShADKK (Slettet)
Bestem en ligning for tangenten til grafen for funktionen f(x)=2x^2+x^2, i punktet P(1,f(1)):

Jeg har udregnet a til 8 (er det ikke rigtig)?

hvilken formel er det jeg skal bruge for at udregne b?

på forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2008 af Danielras (Slettet)

f(x) = 2x^2+x^2
f'(x) = 4x+2x = 6x
f'(1) = 6*1
f'(1) = 6
a = 6

Du finder b ved at indsætte a og dit punkt i:

y = ax + b

Svar #2
21. februar 2008 af SaShADKK (Slettet)

ups en lille fejl.. funktionen er 2x^3+2x^2 !!

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. februar 2008 af Danielras (Slettet)

f(x) = 2x^3+2x^2
f'(x) = 6x^2+4x
f'(1) = 6*1^2+4*1
f'(1) = 10
a = 10

Svar #4
21. februar 2008 af SaShADKK (Slettet)

ej nu går det da helt galt for mig! funktionen er 2x^3+x^2, derfor er det rigtig at a er 8! hehe.. men tak!

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. februar 2008 af Danielras (Slettet)

Ja, så er a 8.

Svar #6
21. februar 2008 af SaShADKK (Slettet)

undskyld, men hvordan kan jeg vide hvad y er?

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. februar 2008 af Danielras (Slettet)

P(1,f(1))

Dvs. du indsætter x=1 i:

f(x) = 2x^3+x^2

Svar #8
21. februar 2008 af SaShADKK (Slettet)

vil det så sige at b er 3?

Svar #9
21. februar 2008 af SaShADKK (Slettet)

arh nu har jeg den! det er selvfølgelig -5!

Brugbart svar (0)

Svar #10
21. februar 2008 af Danielras (Slettet)

Nej, det er f(x) (også kaldet y) som er 3. Nu har du punktet P(1,3) og hældningen a = 8. Dette indsættes i:

y = ax+b

Hvoraf b isoleres.

Brugbart svar (0)

Svar #11
21. februar 2008 af Danielras (Slettet)

Jepper

Skriv et svar til: et lille spørgsmål!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.