Matematik
Størrelsels forskel på hastighed fra P til Q
24. februar 2008 af
Bruceboy (Slettet)
Opgave
Store jordskælv under oceanerne kan forårsage tsunamier. En tsunamis hastighed afhænger af vanddybden. I nedenstående tabel ses sammenhængen mellem vanddybden og tsunamibølgens hastighed.
Det oplyses, at hastigheden som funktion af vanddybden kan beskrives ved ,
hvor f (x) er hastigheden, målt i km/t, og x er vanddybden, målt i meter.
Spørgsål :
Ved positionen P er vanddybden dobbelt så stor som ved positionen Q .
- Hvor mange procent er tsunamibølgens hastighed større ved P end ved Q ?
HJÆLP :D
Store jordskælv under oceanerne kan forårsage tsunamier. En tsunamis hastighed afhænger af vanddybden. I nedenstående tabel ses sammenhængen mellem vanddybden og tsunamibølgens hastighed.
Det oplyses, at hastigheden som funktion af vanddybden kan beskrives ved ,
hvor f (x) er hastigheden, målt i km/t, og x er vanddybden, målt i meter.
Spørgsål :
Ved positionen P er vanddybden dobbelt så stor som ved positionen Q .
- Hvor mange procent er tsunamibølgens hastighed større ved P end ved Q ?
HJÆLP :D
Svar #1
24. februar 2008 af dnadan (Slettet)
Lav en regression på lommeregnen(hvilken kan vi ikke sige, thi du har glemt at skrive funktionstypen ind)
Svar #2
24. februar 2008 af Bruceboy (Slettet)
har lavet regression. Det er en potensfunktion og a = 0,499523 og
b = 11,3013
b = 11,3013
Skriv et svar til: Størrelsels forskel på hastighed fra P til Q
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
