Matematik

Lille opg.

24. februar 2008 af bahar16 (Slettet)

Først skemaet (talene ligger under hinanden):

Afstand til solen: 0,36 - 1,5 - 4 - 9
Temperatur (kelvin: 460 - 226 - 138 - 92

Der står følgende: Der opløses at f(x)= b * x^a
x måles i astronomiske enheder, og f(x) måles i kelvin.

Bestem talene a og b
(Svar: fik a til 276,232 : b = -0,500168)

Bestemt temp. af em ,eteoride, hvis afstand til solen er 5,2 astronomiske enheder.

//Jeg har ingen idé, men måske skal jeg isoler 5,2?
altså ligningen: 5,2 = 276,232 - 0,500168 ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2008 af peberdelfinen (Slettet)

Hvis funktionen hedder f(x)=-0,500168*x^276,232 så skal du bare sætte 5,2 ind på x's plads og udregne f(x)

Svar #2
24. februar 2008 af bahar16 (Slettet)

Så skal jeg bruge ln vel?, dvs:

ln(x/a) / lnb <=> ln5,2/276,232 / ln0,500168




Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2008 af dnadan (Slettet)

#2 Nej, du skal indsætte 5,2 som x.

Men jeg tror, at du har byttet om på a og b. (eller rettere, jeg ved, at du har)

Svar #4
24. februar 2008 af bahar16 (Slettet)

TI-89 lommerregner angiver dem sådan, men du har ret - de skiftes om.

Skal jeg lave det som en ligning?

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. februar 2008 af blackduck (Slettet)

#4

Nej, du skal stadig bare indsætte 5,2 i dit funktionsudtryk:

Svaret på opgaven = f(5,2) = 276,232*5,2^-0,500168

Svar #6
24. februar 2008 af bahar16 (Slettet)

Oh, på den måde. Selvfølgelig det jo rigtigt.

Næste spørgsmål er: Bestem afstanden til solen for for en meteoride, der har temp. 373 kelvin.

Kan jeg evt. få noget hint på det? :)

Skriv et svar til: Lille opg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.