Kemi
Hess lov
24. februar 2008 af
Henriette1980 (Slettet)
Jeg ved, at jeg skal bruge Hess' lov, men jeg kan altså ikke finde ud af det.
Opgave 5.5 s. 32 i Isis Kemi A:
Man kan måle følgende entalpitilvækster
CuO(s) + 2H+(aq)--> Cu2+(aq) + H2O(l), ?Hm = -62,75 kJ/mol
Cu2+(aq) + 2 OH-(aq) --> Cu(OH)2(s), ?Hm = -49,5 kJ/mol
H+(aq) + OH-(aq) --> H2O(l), ?Hm = -55,84 kJ/mol
Beregn ?Hm for følgende reaktion:
Cu(OH)2(s) --> CuO(s) + H2O(l)
Jeg kan se fra facitlisten, at det skal give 0,57 kJ/mol, og man kan få dette ved
2*(-55,84) - (-49,5 - 62,75) = 0,57
- men hvorfor ????
Opgave 5.5 s. 32 i Isis Kemi A:
Man kan måle følgende entalpitilvækster
CuO(s) + 2H+(aq)--> Cu2+(aq) + H2O(l), ?Hm = -62,75 kJ/mol
Cu2+(aq) + 2 OH-(aq) --> Cu(OH)2(s), ?Hm = -49,5 kJ/mol
H+(aq) + OH-(aq) --> H2O(l), ?Hm = -55,84 kJ/mol
Beregn ?Hm for følgende reaktion:
Cu(OH)2(s) --> CuO(s) + H2O(l)
Jeg kan se fra facitlisten, at det skal give 0,57 kJ/mol, og man kan få dette ved
2*(-55,84) - (-49,5 - 62,75) = 0,57
- men hvorfor ????
Svar #1
25. februar 2008 af Kemiersjov (Slettet)
Hess' lov siger, at enthalpien er en tilstandsfunktion, hvor det er underordnet, hvorledes man kommer fra en tilstand til en anden tilstand!
Betrakt reaktionerne som "regnestykker" der kan opskrives i baglæns rækkefølge, hvorved "den nye reaktions deltaH" =-"den oprindelige reaktions deltaH".
Du skal ny adderer reaktionerne til hinanden, så de endelige reaktion fremkommer - beregn den endelige deltaH på samme måde.
Betrakt reaktionerne som "regnestykker" der kan opskrives i baglæns rækkefølge, hvorved "den nye reaktions deltaH" =-"den oprindelige reaktions deltaH".
Du skal ny adderer reaktionerne til hinanden, så de endelige reaktion fremkommer - beregn den endelige deltaH på samme måde.
Skriv et svar til: Hess lov
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
