Matematik

Lidt hjælp til en enkelt mat opgave

25. august 2004 af celgrun (Slettet)
Jeg har lige lidt problemer med den sidste del af en opg jeg har fået stilet og det irreterer mig en del, så hvis der er nogen der kan give mig et lille skub i den rigtige retning kunne det være rart.

OPGAVEN: Sammenhængen mellem et træs vægt i tør tilstand og træets diameter er givet ved formlen: V = 0,156*D^2,5 , V/Kg og D/cm
Så skal man finde vægten af et tre med diameteren 15 cm. Dette har jeg fået til 135,94 Kg.
Derefter skulle man finde D for et tre med en vægt = 300 kg. Dette fik jeg til 20,58cm. Disse to foropgaver ved jeg er korrekt.
Nu kommer så problemet efter en lang forforklaring: Hvor mange gange større bliver et tre's vægt, hvis dets diameter fordobles?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2004 af frodo (Slettet)

du finder f(2x) og sætter det i forhold til f(x). Når du har fundet denne brøk ved du hvor meget større vægten bliver..

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2004 af frodo (Slettet)

eller i dette tilfælde sætter du 2D ind hvor der står D..

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2004 af IngenKenderDagen (Slettet)

prøv at skriv 2D istedet for D og så regn ud og reducer og se om du kan finde et udtryk med et tal gange det udtryk du havde fra start... Prøv lige og skriv hvad du finder ud af...

Jeg prøver osse lige...

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. august 2004 af IngenKenderDagen (Slettet)

... hmm... ja ja... :)

Svar #5
25. august 2004 af celgrun (Slettet)

Vil det sige V = 0,156 * (2*20,58)^2,5 = 1695,55
altså: 1695,55/300 =5,65 gange større?
Er det rigtigt eller har jeg misfostået det...Bare for at være sikker

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. august 2004 af frodo (Slettet)

nej..
Du skriver ordret 2D, der hvor der før stod D.. Du reducerer det nye udtryk således at der står et tal gange dit opr. udtryk

Svar #7
25. august 2004 af celgrun (Slettet)

Undskyld jeg forståer ikke helt, men er vist også lidt fovirret idag...
Er 2 * 20,58 ikke = 2D Det er nok det der med den samme plads jeg misforstår dig i.

Brugbart svar (0)

Svar #8
25. august 2004 af IngenKenderDagen (Slettet)

... du kender jo ikke d... du kan selvfølgelig prøve med forskellige par af diametre og dobbelte diametre fra nu af til dommedag men hvis du vis bevise/vise noget må du bare skrive "2D" og se hvad der sker...


Svar #9
25. august 2004 af celgrun (Slettet)

Prøver....Så får vi at se! Tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #10
25. august 2004 af IngenKenderDagen (Slettet)

Du spørger jo :

"Hvor mange gange større bliver et træ's vægt, hvis dets diameter fordobles? "

ikke :

"Hvor mange gange større bliver det træ med 20,58 cm diameters's vægt, hvis dets diameter fordobles?"

Brugbart svar (0)

Svar #11
25. august 2004 af IngenKenderDagen (Slettet)

... skriv hvad du finder ud af... har regnet det ud... det er ret simpel regning... det eneste er at forstå den matematiske metode... og ... det er jo det :)

.. vil bare lige lade dig prøve selv...

Brugbart svar (0)

Svar #12
25. august 2004 af IngenKenderDagen (Slettet)

... gik det?

Skriv et svar til: Lidt hjælp til en enkelt mat opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.