Matematik

cos & sin !

25. februar 2008 af Bengisu (Slettet)
hej nogen der vil hjælpe mig med denne opgave ?

i trekant ABC er C=90 grader, b=6 og c=7.
Beregn a,A og B

ved godt man skal bruge sinv og cosv. men er ikke sikker på hvordan man løser ..

tak på forhånd.

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2008 af -Zeta- (Slettet)

- Benyt cosA = b/c til at finde A.
- Benyt at vinkelsummen i en trekant er 180° til at finde B.
- Benyt fx sinA = a/c til at finde a.

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2008 af mathon

a^2 = c^2-b^2

a^2 = 7^2-6^2 = 49-36 = 13

a = sqrt(13)

tan(A) = a/b = sqrt(13)/6
A = tan^-1(sqrt(13)/6) = 31°

tan(B) = b/a = 6/sqrt(13)
B = tan^-1(6/sqrt(13)) = 59°

vinkelkontrol:
A+B+C = 31°+59°+90° = 180°

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2008 af mathon

...eller

a^2 = c^2-b^2
a^2 = 7^2-6^2 = 49-36 = 13
a = sqrt(13)

cos(A) = b/c = 6/7
A = cos^-1[6/7] = 31°

cos(B) = a/c = sqrt(13)/7
A = cos^-1[sqrt(13)/7] = 59°

Skriv et svar til: cos & sin !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.