Kemi

Syre-basereaktioner - opgaver

25. februar 2008 af Ralphi (Slettet)
Hej alle sammen.... Håber nogle af jer kan hjælpe med nogle af disse opgaver:

1. Koncentreret saltsyre er en vandig opløsning af hydrogenchlorid, som indeholder 36 masse% hydrogenchlorid. Densiteten er 1,18 g/mL.

- Hvad er massen af 1 liter konc. saltsyre?
- Beregn massen af HCl i 1 liter konc. saltsyre.
- Beregn den formelle koncentration af HCl.

2. Phosphersyres formel er H3PO4. Det er en tripot syre, dvs. den kan afgive tre protoner. Skriv de tre reaktionsskemaer for phosphersyres reaktion med vand (ingen af reaktionerne forløber fuldstændigt)

3. Skriv reaktionsskemaet for reaktionen mellem eddikesyremolekyler og hydroxidioner.

4. Carbonationen og phosphationen er baser. Gør følgende reaktionsskemaer færdige:
H2O + CO3 (2- (ladning)) --> <--
H2O + PO4 (3 - (ladning)) --> <--
(reaktionerne kan forløbe begge veje, pilene skal egentlig være harpuner)

Håber der er nogen der vil hjælpe...


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2008 af Marie+Louise (Slettet)

Kom med dine egne bud først!

Her er nogle hints til den første opgave:
Hvor meget vejer 1 L opløsning? Hvis der er 36%m i, så må massen af HCl være m(opløsning)*0.36. Brug n = m/M og c=n/V.

Prøv nu :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2008 af Marie+Louise (Slettet)

Ok, det første hint var lidt intetsigende :)
Du skal bruge densitet = masse/volumen til at finde massen - isoler.

Svar #3
25. februar 2008 af Ralphi (Slettet)

jeg ville gerne komme med min egne bud hvis jeg overhovedet havde nogle... det er ikke fordi jeg ikk gider at lave det, men fordi jeg ikke kan finde ud af det overhovedet...
men tak for hjælpen :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. februar 2008 af Marie+Louise (Slettet)

Kunne du ikke bruge mine hints til noget?

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. april 2008 af cinq (Slettet)

Hvilke benævnelser skal man bruge?

opgave 1:

m(HCL) = 1,18 g/mL * 1000 ml = 1,18 kg

Passer dette?

På forhånd tak,

Cinq

Skriv et svar til: Syre-basereaktioner - opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.