Kemi

2 spg.

25. februar 2008 af Sulli (Slettet)
Det første spørgsmål lyder:

Du ønsker at fremstille fast calciumphosphat ud fra opløsninger af to forskellige letopløselige salte.

Vælg selv to forskellige letopløselige salte, og opskriv et afstemt reaktionsskema for reaktionen med stofformler.

Hvordan skal jeg finde to Letopløselige salte når phosphat er tungopløseligt?

Det andet lyder:

Du har en beholder med 1,00 mol af gassen NO2. Trykket er 1,50 atm (152 kPa) og gassens densitet er 2.78 g/L .

Beregn først gassens volumen og derefter gassens temperatur.

Har vel brug for at kende temeraturen før jeg kan regne volumen eller hvad? Nogen der har en formel?

Håber i kan hjælpe lidt


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2008 af Kemiersjov (Slettet)

1)
De fleste salte af alkalimetaller eller ammonium er letopløselige - også phosphater.

2)
1,00 mol NO2 vejer ca 46 gram. Benyt nu: m=V*ro, hvor m er massen i g, V er volumen i l og ro er massefylden i g/l.

Når du kender V, beregnes T v.h.a idealgasligningen PV=nRT


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2008 af 887 (Slettet)

Kan du ikke bare anvende idealgasligningen og isolere den ukende variabel/konstant ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2008 af 887 (Slettet)

How Kemiersjov er atter på banen (så ikke dit indlæg)

Svar #4
25. februar 2008 af Sulli (Slettet)

vil det sige at calciumphosphat kan skrives som NH4+ + PO43-?


Og er volumenet så ca.16.54L?

Hvis jeg vil finde T skal jeg jo have graderne, hvordan kan jeg omregne tryk til grader via den ligning?

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. februar 2008 af Kemiersjov (Slettet)

#4 Nej

Et letopløseligt phosphatsalt kunne være natriumphosphat eller ammoniumphosphat. Opskriv selv formlerne.

P=152 kPa = 152000 Pa
V=16,45 l = 0,01645 m3
n=1,00
R=8,3145

Indsæt og løs P*V=n*R*T


Svar #6
25. februar 2008 af Sulli (Slettet)

Hm, okay altså nu får jeg så natriumphosphat til Na3PO4,

Ved bare stadig ikke hvordan jeg får isoleret T.

og så har jeg endda et spørgsmål der er helt sort for mig :S

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. februar 2008 af Kemiersjov (Slettet)

T=PV/(nR)

Svar #8
25. februar 2008 af Sulli (Slettet)

når okay, så var den den rigtige måde jeg sat det op, fik bare et mærkeligt tal, når det skal være i grader, prøver lige igen, og tak


Er du frisk på et spørgsmål mere, ved ikke helt hvordan jeg skal gribe det an.

Brugbart svar (0)

Svar #9
25. februar 2008 af Kemiersjov (Slettet)

Hvis du ikke ved, hvordan du skal spørge, ved jeg heller ikke, hvordan jeg skal svare!

Svar #10
25. februar 2008 af Sulli (Slettet)

hvad får du som resultat i grader? jeg får over 300.727 som er i kelvin right? 300-273? 27.72 grader. Er det korrekt? :P

Okay, jamen så skal du bare høre.


Sammensætningen af atmosfærisk luft sættes til 78vol-% N2, 1 vol-% Ar og 21 vol-% O2 og der anvendes et luftoverskud på 50%.


Beregn den nødvendige luftmængde til forbrænding af 1.0m^3 CO, idet luftmængden har samme temperatur og tryk som CO.

Brugbart svar (0)

Svar #11
25. februar 2008 af Kemiersjov (Slettet)

1)
Opskriv en reaktionsligning

2)
Beregn hvor mange mol CO du har

3)
Se på reaktionsligning og beregn, hvor mange mol O2, du skal bruge (den kalder vi lige a)

4)
Beregn, hvor mange mol luft du skal bruge støkiometrisk = a/0,21

5)
Med luftoverskud på 50%, skal du i alt bruge 1,5*a/0,21

6)
Beregn volumen af det mol luft du fandt i 5)

Svar #12
25. februar 2008 af Sulli (Slettet)

sort :(

Brugbart svar (0)

Svar #13
26. februar 2008 af Kemiersjov (Slettet)

Kan du klare nr. 1)?

Svar #14
26. februar 2008 af Sulli (Slettet)

har fået den lavet, jeg har fået den til lidt over 7000 m^3

Brugbart svar (0)

Svar #15
26. februar 2008 af Kemiersjov (Slettet)

Altså 1 m3 CO kræver 7000 m3 luft???? - det lyder ikke rigtigt - vel?

Vis mig dine mellemregninger.

Skriv et svar til: 2 spg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.