Matematik

Hurtigt spørgsmål til min løsning

25. februar 2008 af Louise_C (Slettet)
f(t)=200(1-e^-0,03t)

f'(t)=6*e^0,03t

h(t)= 4 f'(t)

Løsningen er 24*e^0,03

Hvordan kan jeg forklare at 4 kun skal ganges med 6, og ikke også 0,03?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2008 af Blaavand (Slettet)

Nej dit h(t) = 24*e^(-0,03*t) da f'(t) = 6*e^(-0,03*t).

Da 0,03 står i eksponenten, skal den ikke ganges med 4.

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2008 af mathon

f(t)=200(1-e^(-0,03t))

f'(x) = 200[0-e^(-0,03t)*(-0,03t)'] = 200[0-e^(-0,03t)*(-0,03)] = 200[0,03*e^(-0,03t)] = 6*e^(-0,03t)

h(t)= 4 f'(t) = 4*(6*e^(-0,03t)) = 24*e^(-0,03t)

Skriv et svar til: Hurtigt spørgsmål til min løsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.