Kemi

syre bare reaktioner

26. februar 2008 af bo2 (Slettet)
En opgave som jeg ikke forstår så meget af?

Husholdingseddike er en 4.8 masse % opløsning af eddikesyre i vand. Beregn pH (densiteten sættes til 1,0 g/mL

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2008 af mathon

c(CH3COOH) = d/M = (1000 g/L)/(60 g/mol) = 16,6667 mol/L = 16,6667 M

pKs(CH3COOH) = 4.75, hvilket indikerer svag syre, hvis pH beregnes

pH = 0,5(pKs-log(Cs)) = 0,5(4.75-log(16,6667)) = 1,76

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2008 af mathon

rettelse:

c(CH3COOH) = 0,048*(d/M) = 0,048*(1000 g/L)/(60 g/mol) = 0,8 mol/L = 0,8 M

pH = 0,5(pKs-log(Cs)) = 0,5(4.75-log(0,8)) = 2,42

Svar #3
26. februar 2008 af bo2 (Slettet)

Hvor for du 1000g/l og 60 g/mol..

Forstår det ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. februar 2008 af mathon

1 g/mL = 1000 g/L

M(C2H4O2) = (2*12+4*1+2*16)u/molekyle = 60 u/molekyle = 60 g/mol

Skriv et svar til: syre bare reaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.