Fysik
lydens fart
27. februar 2008 af
Lisa02 (Slettet)
Jeg skal bestemme lydens fart i luften. Temperaturen er -12 celcius.
Jeg skal bruge følgende formel:
V_lyd=331*kvadrod(T/273K)m/s
Hvoraf T = kelvintemperaturen
Deraf kan jeg sætte mine kendte værdier ind i ligningen.
Først omregner jeg de -12 celcius til kelvin = -12+273=261K
V_lyd=331*kvadrod(261K/273K)m/s = 323,64m/s
Er det rigitg?
Jeg skal bruge følgende formel:
V_lyd=331*kvadrod(T/273K)m/s
Hvoraf T = kelvintemperaturen
Deraf kan jeg sætte mine kendte værdier ind i ligningen.
Først omregner jeg de -12 celcius til kelvin = -12+273=261K
V_lyd=331*kvadrod(261K/273K)m/s = 323,64m/s
Er det rigitg?
Skriv et svar til: lydens fart
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
