Matematik

Løse en 2. gradsligning?

27. februar 2008 af LulliexD (Slettet)
Hej nogle som kan hjælpe mig med denne 2.gradsligning :

0 = 2x^2+7x ..?

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2008 af Danielras (Slettet)

Brug de sædvanlige formler:

D = b^2 - 4ac

x = (-b +- sqrt(D))/2a

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2008 af tumle (Slettet)

Jeg vil gå ud fra at du har lært at bruge formlen

x=(-b+-sqrt(b^2-4ac))/2a

Da en andengradsligning er på formen

ax^2+bx+c=0 kan vi i dit konkrete tilfælde se at

a=2
b=7
c=0

Hvis du indsætter det i formlen ovenfor, som du meget gerne skulle være introduseret for, så vil du få det/de x som opfylder ligningen.

Jeg håber det gav lidt hjælp, ellers må du skrive igen.

Rasmus

Svar #3
27. februar 2008 af LulliexD (Slettet)

Okay, så vil jeg lige starte med at lege lidt med dette :-)

Svar #4
27. februar 2008 af LulliexD (Slettet)

Okay den starter sådan her :

0 = 2x^2+7x, så må a = 0, b = 2, og c være 7 ikke os? .

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. februar 2008 af Danielras (Slettet)

Nej. Din ligning ser i princippet således ud:

2x^2 + 7x + 0 = 0

Dvs. som skrevet i #2:

a=2
b=7
c=0

Svar #6
27. februar 2008 af LulliexD (Slettet)

Ah oki.. Mange tak skulle lige være sikker :-)
- Jeg skriver lige når jeg kommer frem til noget godt :)

Svar #7
27. februar 2008 af LulliexD (Slettet)

Dette er hvad jeg er kommet frem til :

d = b^2-4ac
d = (7^2)-4*2*0
d = 49 = 2 løsninger pga. positivt tal.

1.X: -7+sqrt(49)/2*2 = 0
2.X: -7-sqrt(49)/2*2 = 12,25 ..

Brugbart svar (0)

Svar #8
27. februar 2008 af Danielras (Slettet)

Du bør lige kigge en ekstra gang på den sidste løsning. Den er skrevet korrekt op, men ikke regnet rigtigt ud.

Svar #9
27. februar 2008 af LulliexD (Slettet)

Hmm kan ikke se det.. , får den til 49/4 = 12,25 ..

Brugbart svar (0)

Svar #10
27. februar 2008 af Danielras (Slettet)

x2 = (-7-sqrt(49))/(2*2)
x2 = (-7-7)/4
x2 = -14/4
x2 = -7/2

Svar #11
27. februar 2008 af LulliexD (Slettet)

Hmm ..
Sådan skal det også skrives på lommeregneren ikke? :
(-7-sqrt(49))/(2*2)

Brugbart svar (0)

Svar #12
27. februar 2008 af Danielras (Slettet)

Ja

Svar #13
27. februar 2008 af LulliexD (Slettet)

Ok .. nu har jeg fundet ud af det.. Det fordi min lommeregner ganger -7-7 i stedet for at ligge sammen :)

1000 tak for hjælpen :-)

Skriv et svar til: Løse en 2. gradsligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.