Kemi
struktur
01. marts 2008 af
sukkertrold-xD (Slettet)
Hejsa, jeg har nogle opgaver her, som driller mig, håber der er en der kan hjælpe mig :)
- Hvilke alkener kan tænkes dannet ved elimination af vand fra stoffet CH3CH2CHOHCH3?
- Skriv strukturformler for følgende stoffer: 1-penten, 3-methyl-1-hexen, 2-methyl-2-penten og methylpropon?
- Skriv reaktionsskemaet for addition af brom til 2-methyl-2-hexen?
- Hvilket stof dannes ved addition af hydrogen til 1-penten?
Hejsa, jeg har nogle opgaver her, som driller mig, håber der er en der kan hjælpe mig :)
- Hvilke alkener kan tænkes dannet ved elimination af vand fra stoffet CH3CH2CHOHCH3?
- Skriv strukturformler for følgende stoffer: 1-penten, 3-methyl-1-hexen, 2-methyl-2-penten og methylpropon?
- Skriv reaktionsskemaet for addition af brom til 2-methyl-2-hexen?
- Hvilket stof dannes ved addition af hydrogen til 1-penten?
Svar #1
02. marts 2008 af t00hey (Slettet)
Ved elimination med dannelse af vand fjernes H2O fra stoffet, og der dannes en dobbeltbinding. Dvs du får stoffet CH3CH2CH=CH2 eller CH3CH=CHCH3.
At skrive strukturformlerne burde være lige ud af vejen. Når der står 3-methyl-1-hexen, har du en carbonkæde med en dobbelbinding på kulstof nr. 1 og en methyl (CH3)-gruppe på kulstof nr. 3. OSV.
reaktionsskemaet må være CH3CH2CH2CH=C(CH3)CH3 + Br2 -> CH3CH2CH2CHBrCBr(CH3)CH3
Sidste opgave burde være ret nem. Hvis du putter 2H på et stof med en dobbeltbinding, hvad sker der mon så med dobbeltbindingen? :-D
At skrive strukturformlerne burde være lige ud af vejen. Når der står 3-methyl-1-hexen, har du en carbonkæde med en dobbelbinding på kulstof nr. 1 og en methyl (CH3)-gruppe på kulstof nr. 3. OSV.
reaktionsskemaet må være CH3CH2CH2CH=C(CH3)CH3 + Br2 -> CH3CH2CH2CHBrCBr(CH3)CH3
Sidste opgave burde være ret nem. Hvis du putter 2H på et stof med en dobbeltbinding, hvad sker der mon så med dobbeltbindingen? :-D
Svar #2
13. marts 2011 af Nimph (Slettet)
Jeg har lige fået samme opgave
Skriv strukturformler for følgende stoffer: 1-penten, 3-methyl-1-hexen, 2-methyl-2-penten og methylpropon?
men kan ikke forså det du har skrevet 100hey
Kan du forklare det så selv jeg kan forstå det?
Skriv et svar til: struktur
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
