Kemi
én enkel PH opgave!
02. marts 2008 af
887 (Slettet)
Kan ikke rigtig huske alt det med ph-berregning, og er derfor gået i stå, nogle der kan hjælpe mig ud?:
OPgaven:
En opløsnings pH-værdi er lig med 1,26. Berregn H3O+ og OH-.
Hvordan gør jeg?
OPgaven:
En opløsnings pH-værdi er lig med 1,26. Berregn H3O+ og OH-.
Hvordan gør jeg?
Svar #3
02. marts 2008 af dnadan (Slettet)
- find [H3O+] ved øverste formel (isoler selv [H3O+])
-For at finde [OH-], skal du tage en lille omvej, find først pOH ved brug af nr. 2 formel(isoler selv pOH)
Herefter findes [OH-] ved formel 3(isoler selv [OH-])
-For at finde [OH-], skal du tage en lille omvej, find først pOH ved brug af nr. 2 formel(isoler selv pOH)
Herefter findes [OH-] ved formel 3(isoler selv [OH-])
Svar #4
02. marts 2008 af 887 (Slettet)
[H3O+]=10^-pH=10 <=> 10^-1,26=0,55M
poh=14-ph <=>14-1,26=12,74
[OH-]=10^-pOH <=>10^-12,74=1,8197^-13M
poh=14-ph <=>14-1,26=12,74
[OH-]=10^-pOH <=>10^-12,74=1,8197^-13M
Skriv et svar til: én enkel PH opgave!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
