Fysik

Mekanik: Hastighed op ad skråplan

27. august 2004 af JulieJense (Slettet)
Følgende opgave i fysik er jeg gået helt død i. Jeg ved simpelthen ikke hvordan jeg skal regne den! Håber der er en der kan hjælpe...

Et glat skråplan har hældningen 30grader. Et legeme starter ved foden af skråplanet med en hastighed på 8m/s op ad skråplanet. Hvor langt vil det kunne bevæge sig op ad skråplanet inden det standser?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2004 af Lurch (Slettet)

Din lærer er da helt vild med de sjove mekanikopgaver hva:P

Tja, hvis man ser helt bort fra gnidning, så skal du bruge energi bevarelse.
AEpot=AEkin

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2004 af Peden (Slettet)

Ja, tænk på at den kinetiske energi som legemet besidder for foden af skråplanet bliver "omdannet" til potentiel energi på det punkt legemet standser.

Epot = Ekin
m*g*h = ½*m*v^"

m på begger sider, så det kan du se bort fra.

g*h = ½*v^2

h = (½*v^2)/g

Så skal du lege lidt med trigonometri, og så skulle du kunne finde længden.

Svar #3
29. august 2004 af JulieJense (Slettet)

Til Lurch: Ja, jeg ved heller ikke helt hvad der er med ham og mekanikopgaver! I hvert fald synes jeg nogle af dem er meget indviklede ;P Så er det jo godt jeg har jer herinde på studieportalen til at hjælpe mig en gang i mellem... ;)

Til Lurch og Peden: Tak, for hjælpen!

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. april 2007 af Søren_B (Slettet)

Hvorledes gør man så, hvis gnidningskoefficienten ikke antages at være nul?

Skriv et svar til: Mekanik: Hastighed op ad skråplan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.