Matematik

3. grads polynomie.

04. marts 2008 af missheidi (Slettet)
Hej.

Jeg sidder lige og diskutere med en fra klassen, om hvordan man genkender et 3. grads polynomie.

fx. er denne her ligning f(x)= x^3 - 12x et 3.grads polynomie??

På forhånd mange tak..

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2008 af Danielras (Slettet)

Ja, det er det.
Se f.eks. http://da.wikipedia.org/wiki/Polynomium

Svar #2
04. marts 2008 af missheidi (Slettet)

okay, så har jeg lige et spørgsmål mere.

Jeg skal finde nulpunkter i denne ligning.

Jeg vil anvende solve på lommeregner. Men jeg kunne også godt tænke mig at gøre det "rigtigt", nogen der har et forslag til hvordan man gør dette?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. marts 2008 af Danielras (Slettet)

Nulreglen. Du starter med at faktorisere den:

f(x) = x^3 - 12x = 0
f(x) = x(x^2 - 12) = 0

Hvis denne ligning skal give 0 skal enten:

x = 0
eller
x^2 - 12 = 0

Tilbage er blot at løse andengradsligningen.

Svar #4
04. marts 2008 af missheidi (Slettet)

hvis jeg skal løse andengradsligningen, så skal jeg finde diskriminaten ikke?

og mit c tal er vel 0???

og så indsætte den i

(-b+/- kvadratrod af d) / 2 *a ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. marts 2008 af Danielras (Slettet)

Nej, det er b der er 0, da det er koefficienten foran førstegradsleddet. Ja til det næste.

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. marts 2008 af Sherwood (Slettet)

f(x)=x^3-12x

Gættet rod=0 (meget logisk)

f(x)=x^3-12x/(x-0)
<=>
f(x)=x^2-12

f(x)=0 <=> 0=x^2-12

Det kunne være et andet løsningsforslag.

Svar #7
04. marts 2008 af missheidi (Slettet)

når ja selvfølgelig..

tænkte på den hed x^3 - 12x..


Og mange tak for hjælpen..

Nu skal jeg bare lige finde en velformulerende grund til hvorfor jeg har gjort som jeg gjort.

Skriv et svar til: 3. grads polynomie.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.