Fysik

rumfangsberegning med oplysninger som: mol, temp og tryk

05. marts 2008 af simon_sand (Slettet)
jeg skal beregne rumfanget i en kasse som indeholder 0,0150 mol ren ilt ved temperaturen 20 c under trykket 101 kpa. nogen der kan hjælpe en student i nød? :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2008 af Smeedy (Slettet)

Skulle mene realgas ligningen skulle kunne gøre det for dig.

pV=nRT

Hvor p er trykket, V er volumenen, n er molmængden, R er gaskonstanten (8.314) og T er den absolutte temperatur.

Bas på dine enheder.

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2008 af mathon

V = (0,0150 mol)*[(8,31451 Pa*m^3)/(mol*K)]*[(273+20)K]/(101000 Pa) = 0,0003618 m^3 = 361,8 cm^3


Skriv et svar til: rumfangsberegning med oplysninger som: mol, temp og tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.