Fysik

kinetisk energi osv. HJÆLP!

05. marts 2008 af 100292 (Slettet)
hej. jeg skal lave en fysik aflevering og er støt på to opgaver som jeg ikke kan finde ud af. håber nogle af jer vil hjælpe. ;)

1. et fly på 450 ton flyver 900 km/t
a) omregn flyets fart til m/s. <-- den har jeg fået til 250 m/s (intet problem med denne)

b) beregn flyets kinetiske energi. <-- hvordan gør man det?

2) en pose med 0,150 kg blyhagl bæres op i rundetårn, der er 36 m højt.
a) hvor meget stiger blyhaglenes potentielle energi? <-- har fået den til 53 J (ingen problemer)

posen kastes ned
b)hvad er posens kinestiske energi, lige før den lander? <-- 53 J (ingen problemer)

antag at 3/4 af energien omsættes til varme i blyhaglene.
c) hvor meget stiger haglenes temperatur? (hvordan regner man denne ud) ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2008 af Stenalt (Slettet)

b) Ekin =0,5mv^2
2 c) dE=mcdt

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2008 af Smeedy (Slettet)

Beregning af den kinetiske energi gør du blot ved hjælp af formen
Ekin=mv^2

Du har lige omregnet hastigheden, så det skulle være en smal sag.

Mht opvarmningen af haglene, så tager du den specifikke varmekapacitet i brug, tror det er noget i stil med Q=mc(t2-t1). Bare sæt t1 til 0 da du skal finde tilvæksten.

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2008 af Smeedy (Slettet)

½mv^2 vel og mærke ^^

Svar #4
06. marts 2008 af 100292 (Slettet)

men hvordan skal man så regne 2. c) ud? forstår slet ikke hvordan man skal regne denne ud!

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. marts 2008 af mathon

delta_E = m*c*delta_T

0,75(53,028 J) = (0,15 kg)*(130 J/(kg*K))*delta_T

(39,771 J) = (19,5 J/K)*delta_T

delta_T = (39,771 J)/(19,5 J/K)

delta_T = 2,04 K

Svar #6
06. marts 2008 af 100292 (Slettet)

det kan godt være at jeg er dum, men hvor får du 0,75 fra ? + 130 J/(kg*K) ?

Svar #7
07. marts 2008 af 100292 (Slettet)

nogle som vil hjælpe ???? ;) ^

Skriv et svar til: kinetisk energi osv. HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.