Kemi
En række spørgsmål
05. marts 2008 af
Kasper Hvidt (Slettet)
1. Forklar sammenhængen mellem formlen til beregning af mængden af ethanol (a-c/88*92) og molvægtene:
C6H12O6: 72,06+12,096+96 = 180,156 g/mol
2 H+: 2*1,008 = 2,016 g/mol
2 C2H5OH: 2*(24,02+5,04+16+1,008) = 92,136 g/mol
2 CO2: 2*(12,01+32) = 88,02 g/mol
H2O: 2,016+16 = 18,016 g/mol
2. Opskriv reaktionsligningen for iltningen af en primær ethanol til aldehyd
3. Forklar betydningen af tal og bogstaver i formlen E = 40*200*4,2/(a-b)*1000
Jeg er fuldstændig blank på ovenstående spørgsmål og kunne godt tænke mig lidt hjælp
C6H12O6: 72,06+12,096+96 = 180,156 g/mol
2 H+: 2*1,008 = 2,016 g/mol
2 C2H5OH: 2*(24,02+5,04+16+1,008) = 92,136 g/mol
2 CO2: 2*(12,01+32) = 88,02 g/mol
H2O: 2,016+16 = 18,016 g/mol
2. Opskriv reaktionsligningen for iltningen af en primær ethanol til aldehyd
3. Forklar betydningen af tal og bogstaver i formlen E = 40*200*4,2/(a-b)*1000
Jeg er fuldstændig blank på ovenstående spørgsmål og kunne godt tænke mig lidt hjælp
Skriv et svar til: En række spørgsmål
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
