Kemi

Giv mig to redoxligninger!

05. marts 2008 af 887 (Slettet)
Nogle, der gerne vil give mig 2 redoxligninger og lidt tid for at løse dem, for derefter at se om de er rigtige?

PS: Har øvet mig HELE dagen og er rimelig sikker på at jeg omsider har fat i det! (me so happy :-) )

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2008 af Kemiersjov (Slettet)

Først en let - Oxidation af jern(II) med permanganat i sur opløsning:

Fe^2+ + MnO4^- -> Fe^3+ + Mn^2+

Den næste er lidt sværere - oxidation af chrom(III) med hydrogenperoxid i basisk opløsning:

CrO2^- + HO2^- -> CrO4^2-

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. marts 2008 af mathon

i miljø:

FeS + NO3^(-) --> Fe^(3+) + S + NO

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2008 af mathon

i

MnO4^(-) + SO2 --> Mn^(2+) + SO4^(2-)

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. marts 2008 af mathon

har du "fordøjet" d. 3/3-08 og lagt forbedringsplan på sigt?

Svar #5
06. marts 2008 af 887 (Slettet)

#4

JA fik mit -3 og rigtig nok var miv lærer chokkeret! Hun snakkede med mig efter undvervisningen og jeg forklarede det hele, derudover viste jeg hende at jeg kunne finde ud af da jeg meldte mig til at gå op til tavlen og løse nogle af de opgaver vi havde stillet til prøven. Så konklusionen er som følger:

Fik mit -3 (velfortjent, må man sige), så det positive i det og lærte at løse redoxligninger i løbet af blot én dag! ( det er da godt gået! :-)

Så alt i alt, så fik jeg et -3, men lærte samtidig at det kan betale sig at læse op til tingene og at så længe der er vilje er der vej til lærdom! :-)

Er først lige kommer hjem og vil senere sidde og tage tid og tage prøven om, bare for sjovs skyld!

Hvad jeres eksempler på redoxligninger angår, løser jeg lige dem først, så giv mig lige 20 min ca.!



Svar #6
06. marts 2008 af 887 (Slettet)

#1

værsgo! :-) Du godt lige gennemgå toeren! Den var lidt kringlet!


Svar #7
06. marts 2008 af 887 (Slettet)

Glem,te link til mine besvarelser:

http://peecee.dk/upload/view/102034

Svar #8
06. marts 2008 af 887 (Slettet)

#2

Og lige en besvarelse til dig mathon! :-) Den var altså også lidt kringlet, så du må gerne komme med rettelser og forklaring, tak!

Min besvarelse: http://peecee.dk/upload/view/102036

Svar #9
06. marts 2008 af 887 (Slettet)

#3

Vi har ike snakket om at afstemme i "begyndende neutralt miljø", kan du forklare og uddybe?

Brugbart svar (0)

Svar #10
06. marts 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/102038
http://peecee.dk/upload/view/102039

Svar #11
06. marts 2008 af 887 (Slettet)

Tror jeg har fundet ud af hvad det er der driller mig! Det er ladningen!

Når der f.eks. står:

Zn+2NO3^(-) hvad er ladningen så? 2*(-1)= -2?

Eller hvis der står:8Zn+2NO3^(-)?

Brugbart svar (0)

Svar #12
06. marts 2008 af Kemiersjov (Slettet)

#6 Det var også meningen, at den skulle være sværere.

Hydrogenperoxid i basisk miljø optræder som anionen HO2^-. Nåd den oxiderer chrom, bliver den selv reduceret til vand (H2O). Find nu OT og koefficienter for Cr og O og afstem ladningerne med OH-

#11. hvis ladningen af NO3^- er (-1) så er ladningen (den samlede ladning) for to (2) NO3^- = 2*(-1)=-2 som du skriver

Skriv et svar til: Giv mig to redoxligninger!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.