Matematik
eksponentiel funktion (haster)
06. marts 2008 af
Mette12 (Slettet)
Om en eksponentiel funktion f oplyses det, at:
f(2)=12 og f(3)=24
Vi skal nu bestemme forskriften for f.
for at finde forskriften gør jeg følgende.
her har i linket:
http://peecee.dk/upload/view/102068
(jeg skal lave opgaven uden hjælpemidler, men da jeg laver udregninger giver det forkert resultat)
Håber i kan forklare.
f(2)=12 og f(3)=24
Vi skal nu bestemme forskriften for f.
for at finde forskriften gør jeg følgende.
her har i linket:
http://peecee.dk/upload/view/102068
(jeg skal lave opgaven uden hjælpemidler, men da jeg laver udregninger giver det forkert resultat)
Håber i kan forklare.
Svar #2
06. marts 2008 af mathon
y = b*a^x
24 = b*a^3
12 = b*a^2, du dividerer de to ligninger
2 = a
y = b*2^x
og
b = y/2^x = 12/2^2 = 3
y = 3*2^x
24 = b*a^3
12 = b*a^2, du dividerer de to ligninger
2 = a
y = b*2^x
og
b = y/2^x = 12/2^2 = 3
y = 3*2^x
Svar #3
06. marts 2008 af Mette12 (Slettet)
isolerer du 2(vil kvadratroden så gå væk), og når du flytter 1 på den anden side skal du så sige 1/1.
hmmm tror ikk at j er helt med?:(
hmmm tror ikk at j er helt med?:(
Svar #5
06. marts 2008 af Sherwood (Slettet)
#3 Du har desuden ikke nogen kvadratrod, men derimod den 1'ende rod. Det er måske det, som forvirrer dig.
Skriv et svar til: eksponentiel funktion (haster)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
