Fysik
Fysikopgave.. lille hjælp please?
06. marts 2008 af
NIcklas 69 (Slettet)
hej folkens.. har brug for lidt hjælp med fysikken så tæt på eksamen..
håber der sidder nogen genier derude :)
opgave 12.9 fra orbit b HTX
En fiskekutter som vejer 15 tons, skal trækkes op på stranden. det sker ad et par lange skinner om danner en vnkel på 12 grader med vandret. en wire fastgøres i kutteren, og en motor trækker den langs skinnerne med en fart på 0,10 m/s. gnidningskraften mellem kutteren og skinner er 44 kN.
a) beregn det samlede arbejde, trækkraften har udført, når kutteren er trukket 30 m.
b) Med hvilken effekt har trækkraften udført dette arbejde?
trækmotoren består af to selvstændige elektromotorer, som trækker på samme aksel. begge elektromotorer et tilsluttet 400 v, og strømstyrken gennem hver af er 18 A.
c) beregn Trækmotorens nyttevirkning.
tak skal du ha, som vil ha besvær med at hjælpe mig. :)
Nicklas.
håber der sidder nogen genier derude :)
opgave 12.9 fra orbit b HTX
En fiskekutter som vejer 15 tons, skal trækkes op på stranden. det sker ad et par lange skinner om danner en vnkel på 12 grader med vandret. en wire fastgøres i kutteren, og en motor trækker den langs skinnerne med en fart på 0,10 m/s. gnidningskraften mellem kutteren og skinner er 44 kN.
a) beregn det samlede arbejde, trækkraften har udført, når kutteren er trukket 30 m.
b) Med hvilken effekt har trækkraften udført dette arbejde?
trækmotoren består af to selvstændige elektromotorer, som trækker på samme aksel. begge elektromotorer et tilsluttet 400 v, og strømstyrken gennem hver af er 18 A.
c) beregn Trækmotorens nyttevirkning.
tak skal du ha, som vil ha besvær med at hjælpe mig. :)
Nicklas.
Svar #1
06. marts 2008 af Lurch (Slettet)
a) husk på arbejdssætningen, A = F*s, hvor F er den resulterende kraft lands strækningens retning og s er strækningen
b) Prøv at differentier begge sider i ovenstående mht til tiden t
c) nyttevirkning = energi nødvendig / energi brugt
elektrisk effekt er givet ved P=U*I
b) Prøv at differentier begge sider i ovenstående mht til tiden t
c) nyttevirkning = energi nødvendig / energi brugt
elektrisk effekt er givet ved P=U*I
Svar #3
07. marts 2008 af Lurch (Slettet)
#2 Jeg forstår stadig ikke hvorfor du konsekvent laver folks lektier ned til mindste detalje... Du opnår intet andet end at vise du kan finde ud af at regne en gymnasieopgave, mens personen der havde brug for hjælp ikke har lært noget som helst.
Svar #4
07. marts 2008 af NIcklas 69 (Slettet)
Okay det var da godt nok lige et for vildt svar du gav mig mathon...
tak skal du ha. sætter jeg pris på.
p.s: piiiiiist jeg kan godt li mathon.. :)
tak skal du ha. sætter jeg pris på.
p.s: piiiiiist jeg kan godt li mathon.. :)
Skriv et svar til: Fysikopgave.. lille hjælp please?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
