Fysik
forsøg!
07. marts 2008 af
Bengisu (Slettet)
Heeeey..
har fornylig lavet et forsøg i fysik, der hedder Acceleration på luftpudebane?. jeg er næsten færdig, men mangler at regne begrunde typen af bevægelsen. håber i kan hjælpe ?
har fornylig lavet et forsøg i fysik, der hedder Acceleration på luftpudebane?. jeg er næsten færdig, men mangler at regne begrunde typen af bevægelsen. håber i kan hjælpe ?
Svar #1
07. marts 2008 af Lurch (Slettet)
Du må vist uddybe en smule, hvis vi skal have en chance for at hjælpe. Vi var der jo ikke :)
Svar #2
07. marts 2008 af Bengisu (Slettet)
Vi betragter et system bestående af en glider og et træklod, Da tyngdekraften og normalkraften på glideren ophæver hinanden, idet vi regner med, at banen er vandret, vil den resulterende kraft være:
Fres = Ft,lod – Ffr.glider,
hvor Ft,lod =mlod•g er tyngdekraften på loddet og Ffr.glider er en eventuel friktionskraft på glideren.
Hvis gliderens hastighed vokser lineært med tiden, er dens acceleration konstant og kan bestemmes som hældningskoefficienten af (t, v)-grafen ved lineær regression. Da både glider og lod har samme acceleration kan vi ud fra kendskab til accelerationen og masserne bestemme Fres som: Fres = (mglider + mlod)•a.
Fres = Ft,lod – Ffr.glider,
hvor Ft,lod =mlod•g er tyngdekraften på loddet og Ffr.glider er en eventuel friktionskraft på glideren.
Hvis gliderens hastighed vokser lineært med tiden, er dens acceleration konstant og kan bestemmes som hældningskoefficienten af (t, v)-grafen ved lineær regression. Da både glider og lod har samme acceleration kan vi ud fra kendskab til accelerationen og masserne bestemme Fres som: Fres = (mglider + mlod)•a.
Skriv et svar til: forsøg!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
