Kemi
Koncentrations beregninger
08. marts 2008 af
PN (Slettet)
hej people.
Jeg sidder og regner nogle kemi opgaver, men jeg er simpelthen gået i stå på grund af 2 små spørgsmål angående koncentrations beregninger, som jeg gerne skulle beregne, men jeg kan bare ikke huske hvilke formler jeg skal bruge og hvilke enheder resultatet skal komme ud i
Opgaven lyder ligeledes: "Substratopløsning = 30,00 mM p-nitrophenylphosphat. Bufferopløsning = 1,0 M diethanolamin, pH 10,0 tilsat 0,5 mM Mg2+. Beregn hvor mange af hver af nedenstående stoffer der skal anvendes for at lave 100 mL af opløsningerne:
a) 30 mM p-nitrophenylphosphatv. Molarmassen (M) for stoffet får jeg angivet til = 371,15 g/mol
b) 1 M diethanolamin med 0,5 mM Mg2+. Molarmassen for diethanolamin = 105, 14g/mol. Og molarmassen for MgCl2*6H2O = 203, 30 g/mol.
Mit svar til a): Skal man gange molarmassen med substratopløsning og gange med 100 mL eller?
og er det ikke samme metode i b)
Håber I kan hjælpe. På forhånd, Tak
Jeg sidder og regner nogle kemi opgaver, men jeg er simpelthen gået i stå på grund af 2 små spørgsmål angående koncentrations beregninger, som jeg gerne skulle beregne, men jeg kan bare ikke huske hvilke formler jeg skal bruge og hvilke enheder resultatet skal komme ud i
Opgaven lyder ligeledes: "Substratopløsning = 30,00 mM p-nitrophenylphosphat. Bufferopløsning = 1,0 M diethanolamin, pH 10,0 tilsat 0,5 mM Mg2+. Beregn hvor mange af hver af nedenstående stoffer der skal anvendes for at lave 100 mL af opløsningerne:
a) 30 mM p-nitrophenylphosphatv. Molarmassen (M) for stoffet får jeg angivet til = 371,15 g/mol
b) 1 M diethanolamin med 0,5 mM Mg2+. Molarmassen for diethanolamin = 105, 14g/mol. Og molarmassen for MgCl2*6H2O = 203, 30 g/mol.
Mit svar til a): Skal man gange molarmassen med substratopløsning og gange med 100 mL eller?
og er det ikke samme metode i b)
Håber I kan hjælpe. På forhånd, Tak
Skriv et svar til: Koncentrations beregninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
