Matematik

Funktion HJÆLP

09. marts 2008 af klogeåge13 (Slettet)
Hej folkens

nÅR EN BESTEMT TYPE GAMMASTRÅLER SENDES GENNEM EN BLYVÆG, ER DER FØLGENDE SAMMENHÆNG mellem intensiteten I0 før passagen gennem blyvæggen og intensitenten I efter passage:

I = I0*e^(-0,0393*x)

hvor x angiver blyvæggens tykkelse, målt i mm.

-Beskriv, hvilken information funktionen giver om reduktion af gammastrålingens intensitet.

Er der nogle der kan hjælpe mig med denne opgave, forstår ikke lige hvad der er meningen....


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2008 af mathon

gammastrålingen "dæmpes" efter passage af x mm bly. Spørgsmålet er så, hvor meget man har behov for at "dæmpe" den.

Forholdet
I(x)/Io udtrykket "dæmpningsgraden".

du kan jo fx. beregne halveringstykkelsen

I(X½) = 0,5Io = Io*e^(-0,0393*X½)
af

0,5 = e^(-0,0393*X½)

Svar #2
09. marts 2008 af klogeåge13 (Slettet)

Det er jeg ikke sikker på jeg er helt med på...er det ikke kun med ord man skal besvare en opgave som denne?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2008 af michael_gade88 (Slettet)

Jeg vil mene, det er nok med ord.

Intensiteten før passagen (som du kalder I0) ændres med "*e^(-0,0393*x)"

Du har en eksponentielt aftagende funktion. Jo tykkere blyvæggen er, desto større reduktion i gammastrålingens intensitet.

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. marts 2009 af M-STX (Slettet)

Fandt lige denne tråd, da jeg nu sidder med samme opgave... Er det forkert at sige, at intensiteten aftager eksponentielt når blyvæggen bliver tykkere, altså når x stiger?


Skriv et svar til: Funktion HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.