Matematik
Vigtigt skal aflever den i morgen
10. marts 2008 af
Cadii (Slettet)
Generation 60+
i disse år opleve verden en eksplosion i antallet af folk over 60 år:
1950 var der 205 millioner på verdensplan, 2006 var tallet 688 milliarder verden over være over 60.
--------------------------------------------------------
Antallet af mennesker i verden over 60 år vokser kraftigt. I en model bedksrivelse man denne udvikling ved
y= b*ax
hvor x er antal år efter 1950, og y er antal mennesker over 60 år.
A) Brug udklippets oplysninger om 1950 og 2006 til at bestemme tallene a og b.
B)Forklar, hvad tallene a og b fortæller om antallet af mennesker over 60 år.
C)Bestem antallet af menneskerover 60 år i 2050 ifølge modellen.
kommenter udklippets prognose for 2050.
i disse år opleve verden en eksplosion i antallet af folk over 60 år:
1950 var der 205 millioner på verdensplan, 2006 var tallet 688 milliarder verden over være over 60.
--------------------------------------------------------
Antallet af mennesker i verden over 60 år vokser kraftigt. I en model bedksrivelse man denne udvikling ved
y= b*ax
hvor x er antal år efter 1950, og y er antal mennesker over 60 år.
A) Brug udklippets oplysninger om 1950 og 2006 til at bestemme tallene a og b.
B)Forklar, hvad tallene a og b fortæller om antallet af mennesker over 60 år.
C)Bestem antallet af menneskerover 60 år i 2050 ifølge modellen.
kommenter udklippets prognose for 2050.
Svar #1
10. marts 2008 af Isomorphician
A) b er antallet af mennesker ved periodens start.
a = (y2/y1)^(1/(x2-x1))
B) b er antallet af mennesker ved periodens start.
a er væksthastigheden
C) Bestem f(100)
a = (y2/y1)^(1/(x2-x1))
B) b er antallet af mennesker ved periodens start.
a er væksthastigheden
C) Bestem f(100)
Skriv et svar til: Vigtigt skal aflever den i morgen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
