Matematik
Rigtigt eller forkert? Hjælp!
20. marts 2008 af
Anything (Slettet)
Funktionerne er givet ved forskrifterne:
f(x)=x^2-3x+3 og g(x)=2x-3.
Opskriv funktionerne og reducér dem.
g(f(x)) = 2(x^2-3x+3)-3
= (2x^2-6x+6)-3
= 2x^2-6x+6-3
= 2x^2-6x+3
Er det rigtigt? Eller, hvad gør jeg forkert? (:
f(x)=x^2-3x+3 og g(x)=2x-3.
Opskriv funktionerne og reducér dem.
g(f(x)) = 2(x^2-3x+3)-3
= (2x^2-6x+6)-3
= 2x^2-6x+6-3
= 2x^2-6x+3
Er det rigtigt? Eller, hvad gør jeg forkert? (:
Svar #2
20. marts 2008 af Anything (Slettet)
Nej, jeg lavede den første i går, og den skulle vist være rigtig. Så måden er korrekt, jeg ved bare ikke om facit er.
Svar #4
20. marts 2008 af bjarkeh (Slettet)
.. Hm! Ser det ikke forkert ud?
Hvorfor skal hun ikke ændre - og +'erne i parentesen, når den fjernes?
Hvorfor skal hun ikke ændre - og +'erne i parentesen, når den fjernes?
Svar #6
20. marts 2008 af Anything (Slettet)
Mange tak! :)
Den modsatte, altså f(g(x)) = (2x+3)^2 - 3(2x-3)+3
har jeg fået til 4x^2 - 18x + 21.
.. Hvordan finder jeg så ud af, om de to er hinandens modsatte funktioner?
Den modsatte, altså f(g(x)) = (2x+3)^2 - 3(2x-3)+3
har jeg fået til 4x^2 - 18x + 21.
.. Hvordan finder jeg så ud af, om de to er hinandens modsatte funktioner?
Skriv et svar til: Rigtigt eller forkert? Hjælp!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
