Kemi
hjælp beregning
21. marts 2008 af
karinahv (Slettet)
Jeg sidder og skal udregne masse % af jern i ståluld.
Kirsten vores søde kemilærer afvejede 4,0930 g ståluld (M) på digitalvægten og placerede dette i en konisk kolbe.
Herefter tilsatte hun 1000 mL 2M svovlsyre, og placerede opløsningen under en udsuger og lod det stå natten over.
her af overførte hver hold 25 mL til vores forsøg.
Mit problem er så, at normalt vil man i forsøget skulle afveje ca 1 g ståluld i 50 mL 2m svovlsyre.
Men da hun har gjort forarbejdet kan jeg ikke se hvad
masseprocenten af jern i ståluld er!
og det skal jeg bruge til:
Masseprocenten = (m / M) x 100 (skal give ca 98 %)
m = 67,57 mg
Nogle der kan fordtå mit rod?
Kirsten vores søde kemilærer afvejede 4,0930 g ståluld (M) på digitalvægten og placerede dette i en konisk kolbe.
Herefter tilsatte hun 1000 mL 2M svovlsyre, og placerede opløsningen under en udsuger og lod det stå natten over.
her af overførte hver hold 25 mL til vores forsøg.
Mit problem er så, at normalt vil man i forsøget skulle afveje ca 1 g ståluld i 50 mL 2m svovlsyre.
Men da hun har gjort forarbejdet kan jeg ikke se hvad
masseprocenten af jern i ståluld er!
og det skal jeg bruge til:
Masseprocenten = (m / M) x 100 (skal give ca 98 %)
m = 67,57 mg
Nogle der kan fordtå mit rod?
Skriv et svar til: hjælp beregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
