Fysik

HASTER FOLKENS !

24. marts 2008 af jazzi_1990 (Slettet)
HEI folkens .. har rigtige brug for hjælpen !
Hvordan aflæser man henfaldskonstanten i en graf hvor tid er x-aksen og i y-aksen er I-Ba* ?
hendfaldskonstanten :k

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2008 af Lurch (Slettet)

1) Jeg vil foreslå en mere sigende overskrift en anden gang, uden CAPS LOCK. "Henfaldskonstanten", "henfald", "radioaktivitet" osv osv.

2) Hvad er I-Ba*? Er det intensiteten? Hvilke ender er det angivet i?

Svar #2
24. marts 2008 af jazzi_1990 (Slettet)

Oki sorry!
Me I-Ba* er intensiteten for Barium-137. Jeg er lig t i panik over denne her aflevering ..fatter ingenting, derfor fik jegden overskrift!
Hvad mener du med hvilken ender ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2008 af Lurch (Slettet)

hov, der skulle stå "enheder".

Svar #4
24. marts 2008 af jazzi_1990 (Slettet)

Tiden i sek. OG insitet ved jeg ikke :( !
Men det er en aflevering hvor vi skal finde halveringstiden af Barium og intensiteten!

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. marts 2008 af Lurch (Slettet)

Hvad har du af oplysninger?

Svar #6
24. marts 2008 af jazzi_1990 (Slettet)

y = 807,0e-0,00x
R² = 0,992
Det er grafens ligning(men jeg tror det er forkert)
Jeg har også resultater fra baggrundsstråling, og Ba* stråling. De er taget via 10 sek.

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. marts 2008 af Lurch (Slettet)

Jeg kan ikke helt få det til at hænge sammen. Der må stå i hvilke enheder din y-akse er, enten på grafen eller i teksten. Er det antal partikler, henfald pr sek? Hvilke slags akser bruger du? er nogelaf dem logaritmiske?

Du ønsker både at bestemme henfaldskonstanten k, halveringstiden og intensiteten?

Svar #8
24. marts 2008 af jazzi_1990 (Slettet)

Som du siger i y-aksen er der antal patikler der henfalder pr 10 sekund. Jeg bruger eksponential akse. JEg skulle gerne finde hedfaldskonstanten ved denne her graf. hvis jeg finder hendfalskonstanten kan jeg find ehalveringstiden ike ?

Svar #9
24. marts 2008 af jazzi_1990 (Slettet)

obs. jeg mener henfaldskontanten

Brugbart svar (0)

Svar #10
24. marts 2008 af Lurch (Slettet)

Aktiviteten, eller intensiteten A er givet ved

A(t) = k*N(t), hvor k er henfaldskonstanten og N(t) er antal partikler til tiden t.
Antallet af partikler er givet ved
N(t) = N0*(1/2)^(t/T), hvor N0 er antallet af partikler til tiden 0 og T er halveringstiden.
Hvis man sammenholder disse to, og tager logaritmen finder man
log(A) = log(k*N0) + log(1/2)/T * t
dvs i et enkelt logaritmisk plot, burde du finde en ret linie, hvor skæringen med y-aksen er log(k*N0) og hældningen er log(1/2)/T.
Hvis du kender N0 kan du bestemme k

Svar #11
24. marts 2008 af jazzi_1990 (Slettet)

Takker det er en stor hjælp :)!

Skriv et svar til: HASTER FOLKENS !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.