Matematik
hjælp til opstilling af ligning
25. marts 2008 af
KristinaDue (Slettet)
Om en ny dug, der er 2,0 m lang og 1,1 m bred, oplyses, at dugens areal ved første vask vil krympe 5,0 %, og at længden og bredden reduceres med x %
Opstil en ligning som x skal opfylde.
Jeg har forsøgt længe nu, men er simpelthen ikke kommet nogen vegne så håber på lidt (gerne detaljeret) hjælp af en god matematiker :)
Opstil en ligning som x skal opfylde.
Jeg har forsøgt længe nu, men er simpelthen ikke kommet nogen vegne så håber på lidt (gerne detaljeret) hjælp af en god matematiker :)
Svar #1
25. marts 2008 af mathon
A_nyt = (2,0 m)*(1,1 m)*0,95
længde_ny = (2,0 m)*(1-x/100)
bredde_ny = (1,1 m)*(1-x/100)
A_nyt = længde_ny*bredde_ny eller
(2,0 m)*(1,1 m)*0,95 = (2,0 m)*(1-(x/100))*(1,1 m)*(1-(x/100)), hvoraf
0,95 = (1-(x/100))^2, der giver
(1-(x/100)) = sqrt(0,95)
(x/100) = 1-sqrt(0,95)
x = [1-sqrt(0,95)]*100 = 2,53206
længde_ny = (2,0 m)*(1-x/100)
bredde_ny = (1,1 m)*(1-x/100)
A_nyt = længde_ny*bredde_ny eller
(2,0 m)*(1,1 m)*0,95 = (2,0 m)*(1-(x/100))*(1,1 m)*(1-(x/100)), hvoraf
0,95 = (1-(x/100))^2, der giver
(1-(x/100)) = sqrt(0,95)
(x/100) = 1-sqrt(0,95)
x = [1-sqrt(0,95)]*100 = 2,53206
Svar #2
25. marts 2008 af KristinaDue (Slettet)
mange tak.
Men hvor kommer de 0,95 fra?
og hvorfor er det nu at der skal stå (1- x/100)
de x/100 er self. procent men hvorfor er det minus 1?
Men hvor kommer de 0,95 fra?
og hvorfor er det nu at der skal stå (1- x/100)
de x/100 er self. procent men hvorfor er det minus 1?
Skriv et svar til: hjælp til opstilling af ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
