Fysik

Fysik - tryk

01. september 2004 af Maria17 (Slettet)
Jeg har en opgave som omhandler to stempler som er koblet sammen. Det ene stempel har en diameter på 2 cm det andet på 1 cm.

Stempel 1 låses fast og stempel 2 påvirkes med kraften F2 = 100 N rettet indad mod cylinderen.

- Bestem trykket i cylinder 2:
Dette har jeg fået til 12,7*10^5 Pa.

- Hvad er trykket i cylinder 1:
Er kraften det samme i begge cylindere? Altså 100 N?

- Hvilken kraft F1 virker i cylinder 1? Dette hænger vel sammen med det øverste? Så er det ikke også bare 100 N?

- Nu løsnes stempel 1. Stempel 2 bevæger sig 5.0 cm indad. Hvor langt bevæger stempel 1 sig udad?
Den har jeg regnet sådan her:
V2=h2*A2=5cm*0,79cm^2=3,95cm^3
V1=V2=3,95cm^3
h1=V1/A1=3,95cm^3/3,14cm^2=1,26cm
Er det rigtigt?

Hilsen Maria

Svar #1
01. september 2004 af Maria17 (Slettet)

Er der slet ikke nogen der kan hjælpe mig?

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2004 af iB (Slettet)

Jeg prøvede at gennemskue din opgave, men det er ikke let!

Dit tryk i cylinder 2 virker rigtig nok.

I cylinder 1 må du vide noget mere. Hvis fx stemplet blev låst fast i ligevægtsstiling, påvirkes den jo bare af kraften fra låsen. Alt efter hvor F1 er tegnet, vil jeg gætte på den er 0.

Dit svar på sidste spørgsmål virke meget fornuftig. Se dog lige på din udregning af A1 en gang til (radius^2, ikke pi!)

Har du evt et link til opgaven?

Svar #3
01. september 2004 af Maria17 (Slettet)

nej men jeg har opgaven som worddokument.. hvis jeg kan få din mailadresse kan jeg sende den til dig..

Svar #4
01. september 2004 af Maria17 (Slettet)

hvad mener du med A1?

A1=pi*(1cm)^2=3,14cm^2

Svar #5
01. september 2004 af Maria17 (Slettet)

Har lige prøvet at illustrere sammenkoblingen af cylindrene:

I'erne er cylindrene
Pilene (--->) er stemplerne
Bindestregerne (--) er sammenkoblingen

--->IIIIII--III

Ved ikke om det hjælper??

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. september 2004 af iB (Slettet)

Hov det med A1 er min fejl (jeg læste lidt hurigt og troede der stod (3,14cm)^2. -Min fejl)

Jeg ved ikke hvormeget jeg kan hjælpe, men du kan da gerne sende afsted til [email protected]

Svar #7
01. september 2004 af Maria17 (Slettet)

Okay.. Mange tak..!


Skriv et svar til: Fysik - tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.