Fysik
leoton, please lille hjælp
26. marts 2008 af
Pernille-2 (Slettet)
Verdens største lineære accelerator fi ndes ved Stanford University i Californien. Acceleratoren kan både accelerere elektroner og positroner, og det udnyttes til at studere elektron–positron–sammenstød. Herved lykkedes det i 1975 for første gang at påvise reaktionen:
e- + e+ -> t- + t+,
hvor tau–leptonen t- er en tung ”udgave” af elektronen, og t+ er den tilsvarende antipartikel.
Ved eksperimentet havde elektronen og positronen hver den kinetiske energi 6,41·10^–10 J. Den samlede kinetiske energi af t –partiklerne blev
målt til 7,13·10^–10 J.
Beregn ud fra eksperimentet en værdi for massen
af en t –partikel.
please hjææælp mig :S
e- + e+ -> t- + t+,
hvor tau–leptonen t- er en tung ”udgave” af elektronen, og t+ er den tilsvarende antipartikel.
Ved eksperimentet havde elektronen og positronen hver den kinetiske energi 6,41·10^–10 J. Den samlede kinetiske energi af t –partiklerne blev
målt til 7,13·10^–10 J.
Beregn ud fra eksperimentet en værdi for massen
af en t –partikel.
please hjææælp mig :S
Svar #1
26. marts 2008 af mathon
masse + energi = k(onstant)
e- + e+:
2*m_e + 2*(6,41·10^(–10^) J) = 2*m_t + (7,13·10^(–10) J), hvoraf
2*m_t = 2*m_e + (12,82-7,13)*10^(–10) J
2*m_t = 2*m_e + (5,69*10^(–10) J)/c^2
2*m_t = 2*(9,11*10^(-31) kg) + (5,69*10^(–10) J)/(3,00*10^8 m/s)^2
2*m_t = 6,32*10^(-27) kg
m_t = (6,32*10^(-27) kg)/2 = 3,16*10^(-27) kg
e- + e+:
2*m_e + 2*(6,41·10^(–10^) J) = 2*m_t + (7,13·10^(–10) J), hvoraf
2*m_t = 2*m_e + (12,82-7,13)*10^(–10) J
2*m_t = 2*m_e + (5,69*10^(–10) J)/c^2
2*m_t = 2*(9,11*10^(-31) kg) + (5,69*10^(–10) J)/(3,00*10^8 m/s)^2
2*m_t = 6,32*10^(-27) kg
m_t = (6,32*10^(-27) kg)/2 = 3,16*10^(-27) kg
Svar #2
14. januar 2009 af mutant1 (Slettet)
Er "m_e" bare MasseElektron? og hvorfor ganger du med 2?
Skriv et svar til: leoton, please lille hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
