Matematik
Cos, Sin og Tan
26. marts 2008 af
Fred123 (Slettet)
Hejsa søger noget hjælp til dette. Jeg har feber og det er rimelig svært at overskue lige nu, så noget hjælp vil være kærkomment.
[url=http://imageshack.dk//viewimage.php?file=/imagesfree/Jpd61433.jpg]Link[/url]
[url=http://imageshack.dk//viewimage.php?file=/imagesfree/t3Z61452.jpg]Link[/url]
[url=http://imageshack.dk//viewimage.php?file=/imagesfree/FjY61468.jpg]Link[/url]
[url=http://imageshack.dk//viewimage.php?file=/imagesfree/Jpd61433.jpg]Link[/url]
[url=http://imageshack.dk//viewimage.php?file=/imagesfree/t3Z61452.jpg]Link[/url]
[url=http://imageshack.dk//viewimage.php?file=/imagesfree/FjY61468.jpg]Link[/url]
Svar #1
26. marts 2008 af apandersen (Slettet)
a) Du kender AB og BC, derved kan du finde AC ved pythagoras. CM er så det halve af AC. Så kender du både BC og CM og kan så finde BM ved pythagoras.
b) Brug den udvidede pythagoræiske læresætning til at finde BA. Find derefter vinkler ved sinusrelationerne.
c) Vinklen findes som 1/6 af 360 grader. Brug den udvidede pythagoræiske læresætning til at finde siderne. Beregn da arealet af en trekant som ½ gange grundlinje gange højde og gang med 6.
NB:
Pythagoras: c^2=a^2+b^2
Den udvidede pythagoræiske læresætning: c^2=a^2+b^2-2abcos(C)
Sinusrelationerne: sin(A)/a=sin(B)/b=sin(C)/c
b) Brug den udvidede pythagoræiske læresætning til at finde BA. Find derefter vinkler ved sinusrelationerne.
c) Vinklen findes som 1/6 af 360 grader. Brug den udvidede pythagoræiske læresætning til at finde siderne. Beregn da arealet af en trekant som ½ gange grundlinje gange højde og gang med 6.
NB:
Pythagoras: c^2=a^2+b^2
Den udvidede pythagoræiske læresætning: c^2=a^2+b^2-2abcos(C)
Sinusrelationerne: sin(A)/a=sin(B)/b=sin(C)/c
Svar #3
26. marts 2008 af apandersen (Slettet)
Nej, det er for alle tre opgaver. Hvor a), b) og c) betegner hver af billederne.
Svar #6
26. marts 2008 af apandersen (Slettet)
Jamen så kender du jo 1 vinkel og 3 sider. Så finder du de resterende 2 vinkler ved sinusrelationerne, idet du kender en vinkel og dens modstående side, samt en anden side.
sin(A) = a*sin(B)/b
Hvis du vil finde en vinkel A og kender den modstående side a samt et par af en vinkel B og dens modstående side b.
sin(A) = a*sin(B)/b
Hvis du vil finde en vinkel A og kender den modstående side a samt et par af en vinkel B og dens modstående side b.
Skriv et svar til: Cos, Sin og Tan
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
