Matematik

Parabel opgave prob.

28. marts 2008 af hmba (Slettet)
Opgaven lyder: Et "pop-up-mål", hvor målrammen er en del af en parabel. I et kordinatsysem kan denne parabel beskrives ved ligningen
y= -0,030x^2 + 3,6x ,
hvor målrammen svare til y>= 0 og hvor x og y er angivet i cm.
a)Tegn parablen, og bestem målrammens højde og bredde

b) Bestem arealet af det område, som målrammen afgrænser (dvs. det område i koordinatsystemet, der ligger mellem parablen og første aksen.

Jeg er i tvivl hvordan jeg gør og hvordan jeg får startet rigtigt på opgaven.

Jeg synes ikke at jeg er løbet ind i sådan en opgave før, håber der sidder en der kan hjælpe mig

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2008 af Isomorphician

Find hvor nulpunkterne for -0,03x^2 + 3,6x = 0
Nulpunkterne er dine grænseværdier, når du skal finde det bestemte integrale af f(x).

Svar #2
28. marts 2008 af hmba (Slettet)

mener du at jeg først skal find f'(x) og så taste den i solve?
hvis ja så få jeg max til at være X = 60
eller mener du der hvor prablen krydser x aksen? det får jeg til at være i 0 og i 120

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. marts 2008 af Isomorphician

Du skal bruge skæringspunkterne med x-aksen.
Nu skal du så finde en stamfunktion til f(x).

Svar #4
28. marts 2008 af hmba (Slettet)

Stamfunktionen til y= -0,030x^2 + 3,6x
den får jeg til Y= -0,001x^3 +1,8x^2 og det er så det jeg skal tage integrale af (-0,01x^3 + 1,8x^2, x, 0 , 120) ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. marts 2008 af Isomorphician

Jeg har ikke så fin en lommeregner, men det ser nu fint nok ud.
Alternativt:
F(10) - F(0)

Svar #6
28. marts 2008 af hmba (Slettet)

Lommeregneren er på lånebasis,

du skriver F(10), hvad mener du med det.
Er jeg helt galt i byen med de 120 ?

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. marts 2008 af Isomorphician


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. marts 2008 af Isomorphician

= [F(x)]10_0

Svar #9
28. marts 2008 af hmba (Slettet)

Det forstår jeg ikke, hvor kommer det 10 fra?
Når jeg taster selve grundlingningen ind på lommeregneren så kan jeg lave den om til selve grafen og når jeg zoomer kommer jeg ud på 120 på x aksen.
Så jeg vil gerne lige have en nærmere forklaring

Brugbart svar (0)

Svar #10
28. marts 2008 af Isomorphician

hmm...tjah...? Jeg burde vist gå i seng.
Jeg aner virkelig ikke hvor de 10 kommer fra.
Du skal selvfølgelig bruge 0 og 120 som grænseværdier.
Fremgangsmåden er dog den samme som i #7

Svar #11
28. marts 2008 af hmba (Slettet)

Jeg takker for din hjælp, så må jeg rode videre med det i morgen, her kalder sengen også, pga jobbet i morgen tidligt

Brugbart svar (0)

Svar #12
28. marts 2008 af Isomorphician

Undskyld forvirringen...

Brugbart svar (0)

Svar #13
29. marts 2008 af mathon

f(x) = y = ax^2+bx = ax(x+(b/a)) med
rødderne
rod1 = 0 og rod2 = -(b/a)

målrammens højde = f((rod1+rod2)/2) = f((0+(-(b/a)))/2) = f(-(b/a))

målrammens bredde = (rod2-rod1) = (-(b/a)-0) = -(b/a)

areal
Define f(x)= -0,030x^2+3,6x

Sf(x),x,0,-b/a)

Brugbart svar (0)

Svar #14
29. marts 2008 af mathon

Sf(x),x,0,-b/a) --> S(f(x),x,0,-b/a)

Brugbart svar (0)

Svar #15
18. februar 2018 af emil858f (Slettet)

en der vil finskrive opgaven som den skal være?


Skriv et svar til: Parabel opgave prob.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.