Matematik
Eksponentiel udvikling
30. marts 2008 af
oddense (Slettet)
Reaktionshastiden for en kemisk proces kan bestemmes ved ligningen.
V = A*e^-K/T
hvor
A er et positivt tal
e er grundtallet for den naturlige logaritme
K er en konstant for processen
T er den absolutte temperatur og T = 273 + t (celsius)
For en bestemt proces gælder at der ved en temperatur på t = 30 celsius foregår en proces der er 3 gange hurtigere end ved en temperatur på t = 15 celsius.
a) Bestem konstanten K
Hvordan er det lige jeg kan finde denne konstant?
V = A*e^-K/T
hvor
A er et positivt tal
e er grundtallet for den naturlige logaritme
K er en konstant for processen
T er den absolutte temperatur og T = 273 + t (celsius)
For en bestemt proces gælder at der ved en temperatur på t = 30 celsius foregår en proces der er 3 gange hurtigere end ved en temperatur på t = 15 celsius.
a) Bestem konstanten K
Hvordan er det lige jeg kan finde denne konstant?
Svar #1
30. marts 2008 af dnadan (Slettet)
V = A*e^(-k/T)
3V = A*e^(-k/303) (1) og V=A*e^(-k/288) (2)
Divider (1) med (2):
3V/V = A*e^(-k/303)/(A*e^(-k/288))
<=> gå selv videre herfra.
3V = A*e^(-k/303) (1) og V=A*e^(-k/288) (2)
Divider (1) med (2):
3V/V = A*e^(-k/303)/(A*e^(-k/288))
<=> gå selv videre herfra.
Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
