Matematik

lille gåde

03. september 2004 af sbj (Slettet)
peters mor er 3 gange så gammel som peter.
Da peters mormor, der netop er fyldt 60 år, fik sin eneste datter, var hunpræcis lige så gamel som peters mor var, da hun fik peter.
hvor gammel er peter.

Er der nogle der kan hjælpe nu har jeg sat med den i lang tid og har set mig hel blind på hvordan den skal løses.

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2004 af Slacz Maci (Slettet)

Well, prøv at sætte den op som x, y og z, f.eks.
peters mor er x og peter er y:
x = 3 * y
z er så mormor.. osv :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Peter er 12

Peters alder= x
Mors alder = 3x
Mormor = 60

60 - 3x = Mormors alder da datter blev født

3x - x = datters alder da Peter blev født.

Sæt ligningerne lig med hindanden.

x = 12

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Den slags opgaver løses næsten altid med lineære ligninger.

Her er en til dig.

Peter kiggede på sit ur og bemærkede, at den store viser præcis stod over den lille viser. Han beregnede straks, hvornår dette ville ske igen, men hvordan?

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. september 2004 af Mads^^ (Slettet)

Det må vel så være en time og fem minutter efter... Men ligning..?

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. september 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

#4: Forkert; men tæt på.
Ser du: Lad den store svinge een omgang. Således bevæger den lille sig fra x til x+1. Men du lader den store dreje een omgang + 1/12 og således kan de ikke stå helt over hinanden.
Prøv igen.

Skriv et svar til: lille gåde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.