Matematik

Er det rigtigt? Cirkelligning og dif.kvotient

02. april 2008 af ILikeTurtles (Slettet)
Hej. Jeg vil bare være sikker om jeg har lavet disse 2 rigtigt:

1)f(x)=0,76-0,76*cos(0,418X-2,722)
f'(x)=0,76*(-sin(0,418X-2,722))

2)(cirkelligning - bestemme centrum og radius for cirklen)
x^2-4x+y^2-4=0
x^2-4x+y^2=4
x^2-4x+4+y^2=4+4
(x-2)^2+y^2=8
Cirklen med centrum (2,0) og radius kvadratrod(8) har den overstående ligning. Rigtigt?

..og tak på forhånd.

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2008 af sigmund (Slettet)

I opg. 1) mangler du at gange med 0.418. Opg. 2) er rigtig.

Svar #2
02. april 2008 af ILikeTurtles (Slettet)

#1
hvad er det jeg skal gange 0,418 med?

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. april 2008 af dnadan (Slettet)

f(x)=0,76-0,76*cos(0,418x-2,722)
f'(x)=(0,418x-2,722)'(*-sin(0,418x-2,722))= -0,418x*sin(0,418x-2,722)

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. april 2008 af dnadan (Slettet)

#3 Fejl:
f'(x)=(0,418x-2,722)'(*-sin(0,418x-2,722))= -0,418x*sin(0,418x-2,722)
--->
f'(x)=0,76*(0,418x-2,722)'(*-sin(0,418x-2,722))= -0,418*0,76*x*sin(0,418x-2,722)

Svar #5
02. april 2008 af ILikeTurtles (Slettet)

#4
Uha. Jeg tror, jeg har gået glip i noget. Er der en speciel regel for hvordan man differenterer sinus, cosinus etc?

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. april 2008 af dnadan (Slettet)

Det er kædereglen, man benytter her. sam differentation af k*f(x)

Brugbart svar (0)

Svar #7
02. april 2008 af sigmund (Slettet)

Kædereglen står under "differentiation af sammensat funktion" i din bog. Jeg ved ikke, om betegnelsen "kæderegel" bruges i gymnasiet.

Svar #8
02. april 2008 af ILikeTurtles (Slettet)

Nå ja... jeg vidste ikke, at fx sin(0,418x-2,722) er betragtet som en sammensat funktion. Tak for hjælpen!

Skriv et svar til: Er det rigtigt? Cirkelligning og dif.kvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.