Matematik
ret + hjælp
04. april 2008 af
cloudo (Slettet)
Kulstof C14 tilføres atmosfæren via den kosmiske stråling og er derfor konstant i atmosfæren.
C14 er bundet i radioaktivt CO2, som er en konstant procentdel af den samlede
mængde CO2. Mængden af C14 i levende planter og dyr kan derfor antages at være en konstant procentdel af den samlede mængde C. Når planten eller organismen dør, optages ikke længere noget C. C14 nedbrydes langsomt til C, og derfor kan man ud fra procentdelen af C14 bedømme alderen på planten eller organismen. C14 halveres på ca. 5770 år.
der står også, at jeg skal bruge formlen for halveringstiden til at finde a, dernæst udtrykket y=100*a^x
kan det passe at det er: solve(ln(a)=ln(1/2)/5770,a) = 0,99988
En træstamme, som findes i en mose, indeholder 89 % af den mængde C14, som fandtes i træet, da det døde. Hvor mange år er der gået siden, der var liv i træet?
solve(89=100*0,99988^x,x)
x = 971,057 år!!
En mammutknogle indeholder 2 % af den C14, som fandtes, da mammutten døde.
Hvornår levede mammutten?
Hvornår levede mammutten?
solve(2=100*0,99988^x,x)
x = 32598,2 år siden.
Hvor meget C14 findes i en mammutknogle fra en mammut, som levede for 25 000 år
siden?
Hvor meget C14 findes i en mammutknogle fra en mammut, som levede for 25000 år siden?
solve(y=100*0,99988^25000,y)
y = 4,97781%
har jeg lavet det rigtigt? jeg er meget i tvivl...
C14 er bundet i radioaktivt CO2, som er en konstant procentdel af den samlede
mængde CO2. Mængden af C14 i levende planter og dyr kan derfor antages at være en konstant procentdel af den samlede mængde C. Når planten eller organismen dør, optages ikke længere noget C. C14 nedbrydes langsomt til C, og derfor kan man ud fra procentdelen af C14 bedømme alderen på planten eller organismen. C14 halveres på ca. 5770 år.
der står også, at jeg skal bruge formlen for halveringstiden til at finde a, dernæst udtrykket y=100*a^x
kan det passe at det er: solve(ln(a)=ln(1/2)/5770,a) = 0,99988
En træstamme, som findes i en mose, indeholder 89 % af den mængde C14, som fandtes i træet, da det døde. Hvor mange år er der gået siden, der var liv i træet?
solve(89=100*0,99988^x,x)
x = 971,057 år!!
En mammutknogle indeholder 2 % af den C14, som fandtes, da mammutten døde.
Hvornår levede mammutten?
Hvornår levede mammutten?
solve(2=100*0,99988^x,x)
x = 32598,2 år siden.
Hvor meget C14 findes i en mammutknogle fra en mammut, som levede for 25 000 år
siden?
Hvor meget C14 findes i en mammutknogle fra en mammut, som levede for 25000 år siden?
solve(y=100*0,99988^25000,y)
y = 4,97781%
har jeg lavet det rigtigt? jeg er meget i tvivl...
Svar #3
04. april 2008 af dnadan (Slettet)
Hvor meget C14 findes i en mammutknogle fra en mammut, som levede for 25000 år siden?
solve(y=100%*0,99988^25000,y)
y = 4,97781%
Her er det ikke nødvendigt at bruge solve, skriv blot:
y=100%*0,99988^25000=4,97781%
solve(y=100%*0,99988^25000,y)
y = 4,97781%
Her er det ikke nødvendigt at bruge solve, skriv blot:
y=100%*0,99988^25000=4,97781%
Skriv et svar til: ret + hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
