Matematik
fremgangsmåden for at finde kordinatsæt til toppunkt
06. april 2008 af
Lisa02 (Slettet)
Hej, mit spg. er hvad er fremgangsmåden når man har en 2.gradspolynomien og man skal finde kordinatsættet til dens toppunk?
Jeg har startet med at stille det op, som en 2.gradsligning og har fundet ud af at d>0, og dermed er der to løsninger - dem har jeg også udregnet.
Jeg har nu formlen: ((-b)/(2a)), som jeg ved at sætte ind i mine værdier for til 2.
Dermed udregner jeg også ((-d)(4a)), den får jeg til = -2.
Jeg har formlen for toppunktet:
(h,k)=((-b/2a),(-d/4a))
Det vil sige, toppunktet for funktionen er = (2,-2)
Jeg har startet med at stille det op, som en 2.gradsligning og har fundet ud af at d>0, og dermed er der to løsninger - dem har jeg også udregnet.
Jeg har nu formlen: ((-b)/(2a)), som jeg ved at sætte ind i mine værdier for til 2.
Dermed udregner jeg også ((-d)(4a)), den får jeg til = -2.
Jeg har formlen for toppunktet:
(h,k)=((-b/2a),(-d/4a))
Det vil sige, toppunktet for funktionen er = (2,-2)
Svar #1
06. april 2008 af dnadan (Slettet)
Du behøver ikke finde rødderne for at beregne toppunktet.
Svar #3
06. april 2008 af dnadan (Slettet)
p(x)=ax^2+bx+c
T(-b/(2a);-d/(4a)), hvor d=b^2-4ac... Indsæt i formlen og udregn toppunktets koordinater.
T(-b/(2a);-d/(4a)), hvor d=b^2-4ac... Indsæt i formlen og udregn toppunktets koordinater.
Svar #4
06. april 2008 af Lisa02 (Slettet)
jeg har funktionen: f(x)=2x^2-8x+6
d = 16
(-b/(2a)= (-(-8))/(2*2) = 8/4 = 2
-d/(4a))= (-16)/(4*2)=(-16)/(8)=-2
Det vil sige: T(-b/(2a);-d/(4a)) = (2,-2)
d = 16
(-b/(2a)= (-(-8))/(2*2) = 8/4 = 2
-d/(4a))= (-16)/(4*2)=(-16)/(8)=-2
Det vil sige: T(-b/(2a);-d/(4a)) = (2,-2)
Skriv et svar til: fremgangsmåden for at finde kordinatsæt til toppunkt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
