Kemi
Har brug for noget hjælp til koncentrationsberegning
06. april 2008 af
godstil (Slettet)
Det er første gang jeg er her, så ved ikke helt hvordan det fungere, men kunne godt bruge noget hjælp. Sidder der hjemme og arbejder med kemi, og har fået lavet stort set alle opgave, men er så gået lidt i stå. Håber der er nogen der kan hjælpe mig!
20,0 mL X-molær HCl titreres med 20,2 mL 0,100 M NaOH. Phenolphtalein er in¬dikator.
1. Opskriv reaktionsskemaet for neutralisationsprocessen.
2. Find stofmængden forbrugt NaOH.
3. Bestem koncentrationen af den X-Molære HCl
Hver sød at hjælpe, så jeg kan blive færdig...
20,0 mL X-molær HCl titreres med 20,2 mL 0,100 M NaOH. Phenolphtalein er in¬dikator.
1. Opskriv reaktionsskemaet for neutralisationsprocessen.
2. Find stofmængden forbrugt NaOH.
3. Bestem koncentrationen af den X-Molære HCl
Hver sød at hjælpe, så jeg kan blive færdig...
Svar #1
06. april 2008 af mathon
HCl + NaOH --> NaCl + H2O, hvoraf ses, at
1 mol HCl ækvivalerer 1 mol NaOH, dvs. i mængdeforholdet 1:1
n(NaOH) = (20,2 mL)*(0,100 mmol/mL) = 2,02 mmol,
som
ækvivalerer 2,02 mmol HCl
2,02 mmol = V*c = (20,0 mL)*c
c = (2,02 mmol)/(20,0 mL) = 0,101 mmol/mL = 0,101 mol/L = 0,101 M
1 mol HCl ækvivalerer 1 mol NaOH, dvs. i mængdeforholdet 1:1
n(NaOH) = (20,2 mL)*(0,100 mmol/mL) = 2,02 mmol,
som
ækvivalerer 2,02 mmol HCl
2,02 mmol = V*c = (20,0 mL)*c
c = (2,02 mmol)/(20,0 mL) = 0,101 mmol/mL = 0,101 mol/L = 0,101 M
Skriv et svar til: Har brug for noget hjælp til koncentrationsberegning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
