Matematik
hjælp til at opskrive regneudtryk
06. april 2008 af
baloon (Slettet)
Hej,
Jeg håber nogen kan hjælpe mig med at forklare, hvad man skal gør i denne opgave, for ved ikke helt hvad man skal gør, udover jeg ved at der i starten skal stå p(H)=?.
Trykket i atmosfæren, målt i atm, aftager som funktion af højden, målt i km, over jordoverfladen med god tilnærmelse som en eksponentiel udvikling P med en halveringshøjde på 5km
a) Opskriv et regneudtryk for P, som funktion af højden h, idet trykket ved jordoverfalden er 1 atm.
Tusind tak på forhånd
Jeg håber nogen kan hjælpe mig med at forklare, hvad man skal gør i denne opgave, for ved ikke helt hvad man skal gør, udover jeg ved at der i starten skal stå p(H)=?.
Trykket i atmosfæren, målt i atm, aftager som funktion af højden, målt i km, over jordoverfladen med god tilnærmelse som en eksponentiel udvikling P med en halveringshøjde på 5km
a) Opskriv et regneudtryk for P, som funktion af højden h, idet trykket ved jordoverfalden er 1 atm.
Tusind tak på forhånd
Svar #2
06. april 2008 af Mandelbrot (Slettet)
p(h)=b*a^h
p(0)=1
p(5)=0.5
<=>
1=b*a^0
b=1
og
0.5=1*a^5
<=>
a=0.5^(1/5)
p(0)=1
p(5)=0.5
<=>
1=b*a^0
b=1
og
0.5=1*a^5
<=>
a=0.5^(1/5)
Skriv et svar til: hjælp til at opskrive regneudtryk
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
