Matematik
NOGEN DER KAN HJÆÆÆLPE plz
07. april 2008 af
LineHejhej (Slettet)
Håber nogen vil hjælpe mig, og evt. forklare det
Funktionen f er bestemt ved f(x) = 2x^2 - 5x + 3
Bestems f(0), f(1) og f(5)- Har lavet det
mangler kun:
Løs(uden brug af solve) ligningen f(x) = 0
Plllz help meee, fatter det bare ikke, ikke fordi jeg vil, kan virkeig ikke
Funktionen f er bestemt ved f(x) = 2x^2 - 5x + 3
Bestems f(0), f(1) og f(5)- Har lavet det
mangler kun:
Løs(uden brug af solve) ligningen f(x) = 0
Plllz help meee, fatter det bare ikke, ikke fordi jeg vil, kan virkeig ikke
Svar #2
07. april 2008 af utdiscant (Slettet)
Du skal løse en andengradsligning med diskriminantformlen:

Hvis d er negativ er der ingen løsninger, er d = 0 er der én løsning og er d over 0 er der to løsninger.
Da jeg i dette tilfælde kan se at d er over 0 (regn d ud alligevel) skal du bruge løsningsformlen der hedder:

Grunden til at der er både plus og minus er at der er to løsninger, en hvor du skal tage "plusset" og en hvor du skal tage "minusset".
Hvis d er negativ er der ingen løsninger, er d = 0 er der én løsning og er d over 0 er der to løsninger.
Da jeg i dette tilfælde kan se at d er over 0 (regn d ud alligevel) skal du bruge løsningsformlen der hedder:
Grunden til at der er både plus og minus er at der er to løsninger, en hvor du skal tage "plusset" og en hvor du skal tage "minusset".
Svar #5
07. april 2008 af dnadan (Slettet)
Løs ligningen:
2x^2 - 5x + 3=0
Dette gøres efter den generelle formel, som kan ses med eksempler i dokumentet i #1!
2x^2 - 5x + 3=0
Dette gøres efter den generelle formel, som kan ses med eksempler i dokumentet i #1!
Svar #11
07. april 2008 af utdiscant (Slettet)
Det kan du gøre i hånden ved meget simpel algebra. Er du helt lost, så skriv til mig på Messenger: [email protected]
Skriv et svar til: NOGEN DER KAN HJÆÆÆLPE plz
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
