Fysik

translatorisk kinetisk energi

07. april 2008 af Hulubolu (Slettet)
En gas består af 5,0 liter hydrogen ved temperaturen 300 K og trykket 1,013*10^5 Pa . Hydrogens molære masse er 2.016 g/mol.

a) Bestem gassens translatoriske kinetiske energi Kn.

Gassen placeres nu i en beholder der bevæger sig med 300 m/s.

b) Beregn den procentuelle tilvækst i kinetisk energi for gassen. Hvad er temperaturen af gassen nu?

Nogle der kan hjælpe mig med denne opgave

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2008 af peter lind

Den gennemsnitlige energi af et molekyle i en ideal gas er 3*k*T/2, hvor k er Boltzmanns konstant og T er temperaturen målt i grad kelvin.

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. april 2008 af Lektie boy (Slettet)

a) K_tr = 3/2*n*R*T = 3/2*P*V

Tryk og volumen er oplyst i opgaveteksten

I b'eren er jeg lidt i tvivl om temperaturen i gassen har ændret sig, når beholderen bevæger sig.

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Bliver du varmere, når du sætter dig ind i en bil og du smutter ud på en motorvej? :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. april 2008 af Lektie boy (Slettet)

#3

Der er jo forskel på min volumen i forhold til bilen end en gas' volumen i forhold til en beholder på 5,0 L. Jeg tænkte bare, at siden beholderen bevæger sig så hurtigt, så kunne det jo være at gassen ændrer sin temperatur i og med gasmolekylerne måske fiser hurtigere rundt.

Men hvis du mener, at temperaturen er konstant, ville du så bestemme den kinetiske energi på flg. måde:

K = K_tr + 1/2*m*v^2, hvor m kan udtrykkes ud fra idealgasloven og molarmassen.

Skriv et svar til: translatorisk kinetisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.