Kemi

Opgave 85, i den blå.

08. april 2008 af Anything (Slettet)
Der skal laves 200 mL 0,150 M Na2SO4
a) Hvor stor en stofmængde Na2SO4(s) skal der anvendes?
b) Beregn massen af denne stofmængde Na2SO4(s)
c) Beskriv, hvordan man laver opløsningen.

.. En som vil hjælpe med dette?
Jeg fatter minus. På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2008 af Xyxoz (Slettet)

a)

n = c/V

n er stofmængden (mol)
c er koncentrationen (M)
V er volumen (L)

b)

M = m/n

M er molarmassen (g/mol)
m er massen (gram)
n er stofmængden (mol)

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. april 2008 af Xyxoz (Slettet)

3)

Du skal tilsætte vand, så opløsningen bliver den koncentration, der spørges om.
F.eks. laves en 0,5M saltsyre ved tilsætning af en halv mængde vand og en halv mængde saltsyre.

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. april 2008 af bjarkeh (Slettet)

#1 vil det så bare sige, at a'eren hedder 0,03 M = 0,150 M / 0,200 L? :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. april 2008 af bjarkeh (Slettet)

Eller kan hun nøjes med at skrive 0,03 M?

Svar #5
09. april 2008 af Anything (Slettet)

Altså, jeg har fået opgave a) til 0,03 M,
og opgave b) til 4,26 g.

Jeg forstår stadig ikke 3'eren og ved ikke, om de to overstående er rigtige?

Skriv et svar til: Opgave 85, i den blå.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.